SENANG CARI

16 March 2011

CUTI TANPA GAMBAR....KRABI THAILAND

salam..
jom baca cerita ringkas ekspedisi ke Krabi Thailand.
bermula dgn 'jom pi Krabi' maka terjadilah mini ekspedisi.kenapa panggil mini?sebab yg ikut hanya 10 kereta ja.7 Avanza & 3 kenderaan lain.mujur gak 10 ja.kalau 20 kereta macam kat Haadyai hari tu mmg pening kepala SU nak ngatur.
nabila tak ikut trip ni atas faktor2 yg tak dapat dielakkan & juga utk keselamatan.main activity ialah jelajah pulau,so bahaya gak kalau bawa dia naik bot.

Konvoi bermula selepas solat subuh di R&R Gurun...(punyalah ramai manusia kat R&R pg tu).
pukul 8.15am tiba kat Petronas Canglon.isi minyak kat situ & tunggu SU settlekan hal2 passport kat ejen tak jauh dari petronas tu.
9.30am bergerak & tiba kat border setengah jam kemudian.memang padat dgn manusia.bas rombongan berderet2.mujur gak awal lg.by tengahari mesti lagi padat.oleh kerana kami semua pakai baju kuning (hehe...percayalah..) maka kami dapat satu kaunter yg lain utk declare kereta..cut short,takyah berbaris dgn org lain.tapi nk cop pasport kena baris gak la.lebih kurang setengah jam ja kat situ.semua settle terus ja singgah kat RESTORAN KAK JAH utk lunch...(lunch awal).kedai pun tak buka lg masa kami sampai.tapi SU dah arranged siap2 dgn tuan punya restoran.so makanan semua sat ja siap...dia bg kami makan dulu sebelum start bisnes utk customer lain.

around 12 tgh hari bergerak ke Krabi...masing2 excited.perut pun kenyang.bebudak ni bantai lena dlm kereta sb bangun awal pagi.

dalam perjalanan singgah kat R&R apa nama ntah pd jam 4.15pm...utk solat & break....sian pilot.lenguh kaki & lapar.dapat cappuccino dia...lega.segelas boleh kongsi 2 org...30 baht satu (rm3).saya ambik tembikai (harga yg sama)....manis & juicy.lain dgn kat m'sia punya.

pukul 5 bergerak semula.sampai hotel (THARAPARK VIEW) nearly 7.30 pm.

gambar takleh masuk sebab dah limit!!!adeh!!!!
nak buat cemana ek?nak kena bayar plk ke?
sapa nak tgk gambar sila bagi info.
tq.


3 comments:

atty's said...

owh ..dah abis limit ye utk ltk gambar

ieda gi setting>>permissions>>lepas tu ieda add authors

maknanya ieda kena create satu email dr gmail atau yahoo..

nanti maknanya ieda kena sign in pakai user baru tp still leh masuk blog ieda nie cuma pakai user baru je..

cuba lah terai .

maszmadi said...

ala, x best la cerita xder gambar..

ha, try cara atty tu, ramai dah blogger yang guna,, semalat meng'upload gambar yerk.. :)

ieda said...

atty..
thanx.satg saya buat.

maszmadi..
tulah..macam masak tak letak garam..tawaq sehhh...