SENANG CARI

13 February 2011

MENGADU PULAK!!!

salam..
budak kecik bambam ni dah pandai mengadu.
pagi tadi masa mandi kena babap kat punggung dgn kakak dia sb dok berdiri dekat dgn toilet bowl.takmo turun ke lantai bawah.

keluar ja bilik mandi nampak saya tgh iron baju.terus panggil...
"maaa....maaa....apaq..."
"apa? lapaq?"...saja ja saya tanya.
"apaq...apaq..."
dah siap lap terus lari2 mai kat saya..
"maaa...maaa"...buat suara manja.
"awat?kakak buat?"
"ni..." sambil picit2 hidung sendiri.
"kakak"....
"apaq...atit"
"kakak tampaq kat mana?"
"ni..."..sambil tunjuk punggung dia..
"ooo...nanti kita tampaq kakak balik"....a very wrong approach by me...hehe
kakak dia ada kat tepi saya ja...dia pun terus pi kat kakak & 'pap' kat punggung kakak...
"amboi!!!".....nabila yg cakap.
saya pot pet sikit kat nurul.
nampak muka puas hati nabila bambam tu...
"dah...pi pakai pampers"..kata saya.
kedek2 jalan ikut kakak masuk bilik...tanpa banyak songeh.

notty.....

8 comments:

=sz= said...

alalalaa cerdiknya ini budak bambammm... ;)

Jue-Isteri_Ibu said...

bijak sungguh nabila.. tgk tu, tersenyum nakal, lagi..

Yasmin Nabilah.. said...

hehe...comey jer dia ckp atit tuh..
Nasib baik jauh nabila oii..klu idak acik ina dah geget2 dah pipi dia yang tembam tuh..hehe.

Piasara said...

salam kenal..
sama la blog kita ni lebih kurang,citer anak,anak,anak...
rasanya taktau nk buat apa kalau depa takdak sehari -dua..

Min said...

come sungguh dia...!

ieda said...

sz..
banyak akal dia sekarang ni...membuli org pun dah pandai.

jue..
sebenarnya dia tgh tayang pusat tapi saya edit...seksi sgt.hehe

ina..
akak sebenarnya teringn nak jumpa ina & nabilah....insyaAllah suatu hari nanti...masa tu ina gigit2lah pipi bambam ni...hahaha...akak nak cubit2 pipi nabilah yg gebu tu.

piasara..
salam...takdak budak2 ni kuranglah warna dalam hidup kita kan?

min..
tq...mawaddah pun apa kurangnya.

SURIA AMANDA said...

comel jer...

MommyAqil said...

salam kenal kak Ieda..
Comel nya nabila..hihihi..bijak pulak tu..gerammm...