SENANG CARI

13 January 2011

JAMU SELERA

salam.
lunch break tadi keluar dgn SU.memula ingat naik motor ja tapi tgk kat cuaca panas terik terus kensel...kereta lebih baik.pergi renew lesen memandu...lesen both of us expired hujung bulan ni.pi buat awai sikit sb takut sangkut...al maklum saman berderet...bukan saya..SU tu hah.

buat kat post office ja..mmg rezeki la.org tak ramai.biasanya kat PO tgh ekan SP ni mmg padat.dapat plk kerani kaunter yg happy go lucky...seronok berurusan.buat semua sekali jalan.ASB,lesen & cek saman.hehe..sib baik dua2 lesen lepas.SU cek saman..fuh!!  dapat diskaun.tinggal RM500+ ja...bolehla settlekan dgn kadar segera....sebelum hujung bulan Februari kan?nanti black listed lagila susah.saya punya separuh dari tu.

settle kat situ terus g bayar duit rumah.then SU buat kerja dia sat.dah pusing nak balik tetiba dia teringat kat goreng pisang feveret dia plk dah.kalau mai SP time tgh hari mesti nak beli ni dulu.gerai goreng pisang ni kat taman apa ntah...lalu kot Taman Patani Jaya.gerai kecik ja tepi jalan.dia jual goreng pisang time lunch.kalau pi lepas pk 4 ptg mmg dah habis.
sedap goreng pisang org ni...(nak panggil kakak pun takleh..muda lg).tak berminyak.tepung pun garing & rapuh elok ja.sapa dah start mesti repeat punyalah.beli RM2..makan slow2 sebab nak balik ambik gambar.kamera tak bawa.
kerak yg banyak..rangup.

kat tempat lain semua tak leh lawan kesedapan goreng pisang ni.cemana dia adun tepung wallahualam.tukang jual pun cantik manis,ramah mesra ja.

2 comments:

atty's said...

tengok goreng pisang , tingin lak nak makan goreng pisang.

Min said...

dapnya...! rindu coq pisang! aduss...