SENANG CARI

24 December 2010

MAJLIS RESEPSI

salam..
kisah malam tadi.
terpaksa keluar dari klinik lebih awal sb nak temankan en hbby ke jemputan 'Majlis Resepsi SPRM Pulau Pinang bersama Masyarakat' kat Penang.majlis start 8 mlm.pk 6.45 kami keluar.singgah magrib kat sg dua.then terus ke Penang ikut jambatan.hbby dah google map hotel tu..hotel Gurney.pernah lalu tapi tak ingat jalan.hbby drive macam confident ja...sekali silap jalan..hehe.
masa ambil selekoh terserempak dgn polis traffic...dia escort bos dia kot sb dua2 kat belakang tu kereta polis gak.hbby pun terus follow.katanya mesti depa pi tempat yg sama.
saya : yang..kalau dia pi ke tempat lain cemana?
hbby : ikut ja.mesti pi situ jugak.
saya : sekali dia hala ke lain..lg jauh kita.
hbby : ikut dulu.

maka teruslah kami mengikut....tetiba dia turn masuk hotel jugak..tengok kat signboard takdak plk nama hotel.hbby tanya budak pompuan y lalu kat situ..rupanya tu Northern Hotel...hahaha..padan muka.kena keluar & ambik jalan pusing2 plk....sib baik dekat ja.kami sampai around 8.45pm.majlis dah start.ingatkan siap table...rupanya letak kerusi ja kat tepi2 dewan.food style buffet kat tgh2 hall.Ketua Pesuruhjaya SPRM Malaysia tgh bg speech.lepas tu ada persembahan sambil tetamu makan2.makan mcm supper ja.en hbby mmg tak kenyang la.balik tu singgah makan kat bafana roasters plk.
hbby dijemput sb tiap2 tahun terlibat menguruskan konvoi kempen SPRM Penang (dalm entry2 saya yg lepas).yg lain2 yg datang tu semua org besar gomen kot.
persembahan mlm td adalah terdiri drp Ghazal Party (dulu famous kat kenduri kawen) & boria.
yg best tgk sorang penari ghazal party tu..sebijik mcm pompuan.tgk dari jauh mmg terpedayalah.
gambar mostly tak clear sgt.bawa kamera kecik ja.pastu ambik gambar dari jauh..malu plk nak pi depan2...majlis rasmi ni..

penari gelek nun di hujung sana
boria diketuai oleh Maulud (bintang kecil)...sweet ja budak ni.
goodies....saya suka key chain tu...cantik

Terimakasih kepada Pengarah SPRM Pulau Pinang Datok Hajjah Latifah bt Md Yatim kerana sudi menjemput kami.

4 comments:

kakyong said...

bestnya dpt makan free... ade door gift lagi.. ;)

ieda said...

kakyong..
pizza dia sedap.mee pun ok.lain2 tu biasa jelah.

mummysyafie said...

blurrpp...tu boss besar saya..

orang sprm gak ke?

ieda said...

mummysyafie..
ooo...kerja dgn datok ker....nanti kita buat program dgn KL plk.la ni Penang booking every year.