SENANG CARI

22 December 2010

JOM TENGOK MAKANAN

salam..
jom tengok makanan dulu..
jangan meleleh air liur dah ler...
segala seafood ada dalam ni.
rasa macam sayur serai tapi sedap sangat.
lupa nama food ni.
dari restoran Kak Jah Danok.
rasa sikit ja sb member punya..hehe
mee lakna
nampak simple tapi sedap.
beza dgn mee lakna Malaysia...kuah tu pekat macam letak tepung kanji
dari restoran makanan Islam (Al Rahman) kat Hatyai
ayam masak cabai.
pedas teramat tapi tgk hbby makan macam tak pedas pun.
taste...mmm...marvellous
dari restoran makanan Islam (Al Rahman) kat Hatyai
somtam epal
biasa2 saja (saya lagi suka yg kat Tg Dawai)
dari restoran makanan Islam Songkhla
tomyam campur
sedap
dah tinggal sikit baru ambil gambar
dari restoran makanan Islam Songkhla
ikan stim....siakap kot
(member yg punya...tak tau rasa ok ke tak)
dari restoran makanan Islam Songkhla
ayam goreng cashew
super sedap kata hbby...saya tak rasa pun.ni pun kawan yg order.
dari restoran makanan Islam Songkhla
jeli kat floating market Hadyai
rasa tak pasti tapi cantik
nasi + telur + ayam masak pedas
hbby kata ok saja.
dari restoran 7 beradik Hadyai

exact harga untuk setiap makanan tu memang tak pasti kecuali yang last tu RM4.yang lain2 tu susah nak tanya sebab masalah komunikasi.masa nak bayar kira total kemudian pekerja tunjuk harga kat kalkulator.
kebanyakan makan untuk satu family (4-5 orang) duit malaysia RM25 ke atas.
kalau kat Danok mahal sikit...RM 35 ke atas.


10 comments:

A.I said...

pepagi bukak blog akak ni dah nampak ketam. baru smalam ckp ngan kaman, tngin beno nk mkn ketam. tp kene tunggu gaji la. haha...

yg ayam masak cili tu nmpk sedap ooo..

SURIA AMANDA said...

ya ampunnnn...kok pagi2 dah bagi Lisa tgok gambar makanan...adeh...ni nak mintak nasihat sikit..Lisa ni makan apa jer..mesti keluar balik..berat badan menurun..caner kak? Lisa nak gantikan apa utk makanan dah terkeluar balik tu? masa check ngan doc..dia kata baby ok..membesar..risau la...

Mawar said...

kak ida,
wah brjalan sakan ya, puas hati betul...tiba2 rasa lapar...

atty's said...

salam..pagi2 mata dah dijamukan ngn makanan yg enak2 belaka..huhuhuhuh..

ieda said...

saja ja pepagi letak makanan....hihi

AI..
tak berapa hari ja lg nak gaji...sabaq noooo...kot dekat2 sini boleh gak akak p hantaq.

Lisa...
peringkat awal mmg mcm tu.
jgn lupa ambik vitamin.iberet atau obimin.kalau boleh minum susu.makanan tu makan sikit2 ja tapi ulang2.

mawar..
first time akak sampai sana...best.

atty..
hehe...selamat makan.

nuyin2u said...

bercuti ye kak...bestnya makanan2 tu...telan ayaq liuk

wahida said...

ayam cabai tu yg x tahan tgk tu...

ieda said...

N2U..
ye..jalan2 dgn kawan2.makanan kat sana nampak simple tapi sedap.

wahida..
mmg sedap tp pedas sgt.tak taulah sos apa depa pakai.

Azma said...

mak aii..terliur saya ni.. nasib baik bkn tgh mengidam. Kalau x, terpaksa ajak hubby g hatyai..hehe..

ieda said...

azma..
hehe...ramai yg tak puas makan.ajak pi lagi.nak ikut jomlah.