SENANG CARI

30 December 2010

CERAMAH PAGI

salam.
pagi ni bawa along pi daftar kat sekolah utk masuk form 2.semalam abahnya bawa nurul.hari ni abah ada kerja so umie kena bawa.ingatkan daftar ja rupanya ada taklimat.mujur jg taklimat pendek...20 min ja.best jg duduk dlm dewan.tgk budak2 duduk kat depan pakai uniform teringat plk masa student dulu.perhimpunan adalah masa yg paling best sb boleh sembang2 sambil dengar cikgu ceramah.ada puji,ada marah,ada nasihat,ada denda...macam2.

lepas taklimat bayar yuran & ambil keputusan periksa thn lepas..peratus naik tp kedudukan turun...keseluruhan mmg tak oklah.moga berubahla tahap kerajinan anak bujang ni tahun ni.dari segi perangai dah nampak perubahan ke arah yg lebih positif cuma pelajaran ja yg tak meningkat lagi.
apa pun..Kedah cuti Ahad ni...Isnin baru depa start sekolah...cuti ganti utk esok sb Malaysia menang bola malam tadi.sukalah bebudak ni.
umie tetap kerja macam biasa..

2 comments:

MAPPIAU said...

selamat memasuki alam persekolahan buat along yea, zaman sekolah memang sweet jer kalau diingat balik macam2 hahaha

ieda said...

mappiau..
budak2 ni pi sekolah mmg rajin.tp pencapaian kureengg..harap2 depa boleh pass exam2 penting.