SENANG CARI

28 November 2010

HUJAN....LAPAR??

salam..
asal petang ja hujan...asal hujan ja petang....
apa apa pun I like hujan...
cuma masalahnya bila hujan ni
1..customer kurang
2..perut lapar

kena nasi panas2
dengan ikan talang kering goreng bawang ni
mmmmmmmmm.........layannnn...

kenal ikan talang kering?
nilah rupanya

kat sini mmg senang dapat.
harga biasanya RM15 ke atas...ikut saiz.

masak sambal & gulai dgn nenas pun sedap.

8 comments:

Azma said...

bestnye..gulp..hihi..saya biasa masak cam tu gak tp tambah halia, air asam jawa & hirisan lada besar..mmm..yummy..

belogmummy said...

sodap nyer.....

menarik sungguh.....

Daddy Ziyyad said...

ikan talang tu macam ikan masin ke?

kakyong said...

sedapnya ikan kering talang.. lagi2 kalo buat sambal.. pekena dgn nasi panas2... bertambah2 leh habis seperiuk nasik.... :P

ME said...

kalau balik kg selalu borong kat kuala kedah .. harga murah .. my fav kari ikan talang dgn nenas .. mmm yummy. kat sini mahal sikit, pastu kdg2 terlebih masin ..

ieda said...

AZMA...
MCM TU PUN SEDAP JUGAK.

MUMMY..
TRYLAH..SIMPLE JA

DADDY ZIYAD..
NAMA IKAN TU IKAN TALANG.BILA DIKERINGKAN JADILAH IKAN TALANG KERING @ TALANG MASIN.

KAKYONG..
LAGI SEDAP DRP AYAM GORENG KAN?

ME..
KUALA KEDAH PUN OK JG.KT TG DAWAI SAYA BOLEH DAPAT SPECIAL PRICE SB KEDAI CUSTOMER..HIHI

Min said...

alamak... kenapa gambar ini dan posting ini??? rindunya nak makan ikan talang... setahun lagi, sabaq2! huhuhu!

ieda said...

min...setahun tak lama..sabaq..sabaq...