SENANG CARI

09 November 2010

GATAI TANGAN BETOI LAAA...

salam...
mmm...dah lama gak tak buat entry kisah budak kecik bambam ni kan...
dok sibuk dgn segala urusan rumah sampai terlupa nak snap gambar2 baru.
budak ni sekarang macam biasalah..mulut pot pet pot pet...dah pandai cakap banding dgn dulu.communication dgn dia pun lebih mudah.tp kalau banyak sgt benda dia nk bgtau @ dia marah kat kakak/abg dia maka terkeluarlah bahasa german dia tu...dia sorg ja yg paham.
dia pun masih ingat kat tok & arwah tokwan..hari tu bawa masuk rumah my parents kalut ja dia cari tokwan.."wan?...wan?..."...sambil pandang saya.tengok katil tokwan dah kosong.dalam bilik takdak..dlm bilik air takdak...sian baby...still tak faham dgn apa yg berlaku.tahun ni saja bb dah hilang dua2 tokwan.kedua2 tokwan yg suka main dgn bb...sorg suka menyakat (my FIL),sorg lg suka manjakan dia (my father).takpa lah bb..moga Allah memberikan kebahagiaan buat tokwan berdua di sana...amin...

kisah malam tadi...saya sapu2 sampah.masa tu dah pukul 12 lebih kot.nabila dah masuk bilik.sekali ternampak tanda macam kena tikam2 kat meja kopi.meja ni mmg letak kat satu corner lain.tak letak kat ruang tamu sb nabila suka panjat.hanya bawa ke depan bila nak  guna.sebelum ni dah nampak tanda conteng dgn pensil.takla kisah sgt sb boleh padam.tau dah mmg kerja nabila la tu...pantang dapat pensil @ pen.semua tempat nak letak corak dia.
so bila dah nampak tanda kat meja tu saya tanya along...sapa buat?katanya bukan dia yg buat.yg ni pun bukan boleh harap sgt.dah besar tp kdg2 buat eksperimen yg merosakkan barang dlm rumah.tapi cara dia jawab tu mmg bukan dia yg buat...(see...boleh rasa ooo bila anak kelentong).so I panggil hbby suruh tengok..apalagi.....terus ja buka bilik nurul.rupa2nya dua2 dah ngendeng kat pintu tp tak berani keluar.terus abah suruh ngadap meja..

abah...sapa buat ni?
nurul....diam jaa...mcm biasa
nabila...baby..baby...sambil tunjuk2 badan dia...
mengaku plk kali ni..
abah....ni..sapa suruh buat macam ni???
nabila...senyap.
abah...pot pet..pot pet...
semestinya yg besar pun kena sb tak monitor adik..

sapa tak marah kalau tengok meja yg tak sampai setengah tahun beli dah jadi macam ni???

banyak plk tu......
hah!!!!...menyorok dalam almari????
lukisan budak tembam.....
biarkan saja dulu...nak pindah nanti baru cantikkan balik dinding dgn pintu ni.


7 comments:

SURIA AMANDA said...

bagus nabila..mengaku pun..x per la..itu tandanya nabila kreatif kan? give me 5!!!

ieda said...

lisa..
amboi menyokong nooo...

Azma said...

hihi..bagus nabila mengaku. pastu menyorok dalam almari plak ye! Muat ke tu?? :)

miss ketak-ketuk said...

comel nya gmbr nabila nak nyorok tu...
huhu...
geram tgk...

Ummi Alisya said...

nabila tunjuk bakat terpendam tu. hihiii...

ieda said...

azma..
dia ja yg berani ngaku.dua lagi mmg senyapla kalau buat salah.

miss KK..
kalau ada barang hilang carilah kat almari ni..tempat dia simpan segala neka benda yg dia main.

ummi alisya..
ummi nabila pun terpaksa pendam rasa marah.

kakyong said...

meja jepun saya pun jd camtu dikerjakan dek anis & aliya...

sabor jer lah...

cute la nabila nak nyorok dlm lemari..