SENANG CARI

23 November 2010

BUDAK KENA CAMPAK

salam..
malam tadi balik kerja tgk rashes kat badan nabila lebih banyak berbanding petangnya.tapi taklah teruk sgt.badan still suam2.tapi aktif bukan main.tak macam org demam pun.
saya buatkan sup ayam.simple.pakai rebus2 saja.pulun makan dgn nasi.habis sepinggan.along dgn nurul pun pulun sama.
lepas makan nasi paksa minum ubat gatal..abah ada bolehla minum.
kalau umie ja confirm tak jalan.
jom tgk gambar budak demam dulu.

kat mulut pun ada tp still boleh makan..oklah tu
kat tangan ni yang paling banyak
kaki kanan
ooppsss...seksi sikit...hihi
sila jangan terpedaya dengan muka sedih ni...
hanya lakonan semata-mata

gambar makan ubat nanti yer...memory card tertinggal dlm laptop abah.

pagi ni tgk tak bertambah pun.badan tak panas.sedap ja tertonggeng lena.hopefully banyak tu saja demam dia.dulu nurul pun kena tak teruk.

9 comments:

mamaaerish@eb said...

alhai ciannyer... tgh musim ker eh?... adouyai....

ps: jom join GA kami... :)

Mama Hanim said...

ohh kesian.. semoga cepat sembuh ye..take care..

SURIA AMANDA said...

alololo...demam pun maintain comel ini budak...mmmuah cium sikit...

ummu said...

salam ieda
siannya nabila.anak saya masa umurnya setahun tahun lepas,dah kena campak lepas tu HFMD pula.
p/s:dah beri air kelapa ke Ieda?

KLMari said...

Alololo...siannya budak bam bam nih...Makan ubat, cepat sembuh yer comel..:)

ieda said...

eb..
taklah musim lg.tp ada gak yg come in contact dgn saya..
GA?nti saya tgk.

mama hanim...tq

lisa...sib baik la dia tak reti baca lg..kalau dak maunya dia syok sendiri..hehe

ummu..dah bg tp dia minum sikit ja.HFMD lg teruk sakit mulutnya berbanding campak.

KLM..hehe..sebut ja ubat terus muncung mulut.."mo..mo" (takmau).

kakyong said...

sana sini anak2 demam campak & chicken pox..
anak2 kakyong belum penah kena... huhuuu, suspend nyer... dah la susah nak bg makan ubat...

Kauthar said...

siannya nabila comeii...auntie doakan nabila cepat sembuh yeee...

armouris said...

info tentang demam campak di SIHAT SELALU - Demam Campak Berjangkit