SENANG CARI

25 October 2010

MAKAN TEPI JALAN

salam...
rasa mcm dah lama tak cerita ttg tempat makan.kat sp ni takla banyak sgt tempat yg menarik utk jamu selera.balik2 kedai masakan thai...dah tak daya nak sumbat kalau tiap2 hari kena resepi yg sama.malam tadi balik dari Giant ingat nak ke Tasik Apung.kat situ ada satu restoran yg pada saya mmg ok lah.
tapi separuh jalan tu teringat plk nak singgah depan hotel baru kat jln Bakar Arang.hotel D'Vista.depan dia ada stall.maka kami pun lepak kat situ.
hbby makan chicken chop....
tgh dalam mood merasa semua chicken chop yg ada kat sp ni.
along share dgn adik...fish & chips.
berlambak...jenis kecik plk tu...mmg best la..

saya share dgn nabila...kentang goreng ja.mmg feveret budak bambam nih.
air...oren bancuh,teh ais & 2 teh o ais.....semua sekali RM25.20.ok kan pricing dia?layanan pun cepat.

ni lah kedai makan tu...MARINA 3
terletak kat kawasan parking hotel D'VISTA.hotel ni baru buka tahun ni.kalau kita dari selatan menghala ke pekan SP hotel ni kat belah kiri...dekat dgn traffic light yg nak ke Petani Jaya.
posing dulu sebelum dapat makan
"emmmm......atham....."
atham tu maknanya sedap...bahasa nabila

11 comments:

A.I said...

ayoyo...nampak atham itu chop2..dah lama x mkn..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

sedapnya tgk nabila makan...nak sikit.

Yasmin Nabilah.. said...

Alahai kak..bergelodak perut nih..sedapnyer..lama tak makan..huhu

JMY said...

akak dok SP ka ..bagus ni utk panduan jjcm klu ke SP nanti

SURIA AMANDA said...

oh tidakkkk!!!akak ni mmg tau..sajer jer..Lisa dah terbayang2 dah nih..mau naik 80kg nanti berat badan ni...

ann @ hatiberbunga said...

aiyoo.. terliur den nengok nabila yg sweet sgt tu makan atham. hihi..

pB said...

pB tinggal di SP selama tiga tahun.
Kat belakang Kamdar , sebelah dengan Jabatan Pendaftaran (dulu ler).

Satu bangunan dengan mahkamah (dululer)

ieda said...

AI...
"athammmmm"...thumbs up.

fiza...
jom join....nabila makan apa pun nampak sedap...pulun ja dia.

ina...
sekali sekala jom la tukar selera.

JMY..
nak makan roger akak ek...akak tunjuk tempat ja...hihi

pB...
duduk kat situ ka kerja kat situ...kat situ kan bangunan kedai ja yg ada.

Kauthar said...

oohhh sedapnyaa makanan2 itu :D rindunya kat nabilaaaa..comey sangat buat muka mcm tu!

DrSinga said...

habis tu...
kalau 'masam'
apalak???
:)

ieda said...

kauthar...
tak sempat lagi...hihi

drsinga...
masam = cam....tapi dia jarang sebut perkataan ni.