SENANG CARI

26 October 2010

SAYANGI PASANGAN ANDA

salam...
cuti hujung tahun dah tak lama lagi.maka seperti biasa kad2 undangan kenduri kawen pun mula tiba.saya dapat 2 undangan setakat ni.satu insyaAllah boleh hadir.satu lagi clash dgn tarikh gathering NARC ke Hadyai.maka sah2 la takleh pi.

cerita bab2 kawen ni,just nak tanyalah....agak2 ramai tak antara kita yg selalu tanya husband/wife masing2 sama ada masih sayang kat kita atau tak?kalau baru2 kawen tu fahamlah...wajib la tanya kan...tapi bg pasangan2 yg dah lama kawen cemana?kalau tanya,biasanya pasangan kita tu jawab apa?

dia jawab macam ni tak?
1..."mestilah sayang.kalau tak sayang takkan kita kawen".
2..."ntah...sayang kot.."
3..."awak agak2 macam mana?"
4..."ngapa awak tanya?"
5...dia senyum2 saja
6..."ish awak ni...dah buang tebiat ke??"
atau jawapan2 kreatif yg lain...

kalau suami saya dia jawab mcm ni...
"sayaanngg"
pastu saya tanya..."sayang banyak mana?"...(mcm budak2...tp suka)
dia jawab..."banyak yang....tak leh nak ukur....banyak sangat..."....(berbunga2 dlm hati...senyum sorang2..hehe....i luv u too....)

saya pernah dengar kat radio satu topik ttg perkara yg org buat yg paling membuatkan seseorg tu tension(tak ingat hat fm @ sinar)...sorg pemanggil ni cakap dia dah fed up dgn wife dia sb tiap2 malam sebelum tidur mesti nak tanya..."abang sayang saya tak?"
kenapa dia fed up???sebab tiap2 malam tanpa miss kena jawab soalan yg sama...
dah 2 tahun kawen....hahaha...padan la pun...
so isteri2 kalau nak tanya pun janganlah kerap sgt.once in a blue moon kata org putih..

7 comments:

A.I said...

hehe..kita tak yah tanye, dia sendiri akan sebut tetiap hari (^_^) - syukur alhamdullilah

ann @ hatiberbunga said...

klau en.hubby ku, dia akn jawab cenggini :
"hish. orang tak tanya la soklan camtu!"

aduyai. wat sakit ati je. :(

tapi aku tau dia sayang.. sbb klau x, takkan dia panggil aku "ayang" kt khalayak ramai! hehe..

ieda said...

AI...
kot ada anugerah suami mithali mmg sesuaila bg kat kaman...alhamdulillah

ann...
tu mesti kes malu nak jawab...hehehe

Azma said...

hehe..bagusnya hubby ieda. Hubby saya kuat ciri2 pantai timurnya..haha..susah sangat nak jawab. Tapi saya pun satu hal plak. Bila dia cakap sayang saya tanya balik boleh caya ke? hik hik..salah sape tu? :D

Rozita said...

sy pun suka tanya soklan tu..jawapan nya tentu lah menyenangkan..di dlm hati sebenarnya..wallahu'alam..

ieda said...

azma...
kadang2 saya pun cakap mcm tu gak kat dia..hehe

rozita..
moga bahagia berkekalan...amin.

syamimi azmira said...

kak Zai dah bersama selama 27 tahun, malas nak tanya,tapi anak2 selalu tukang tanya.jawapannya... kalau tak sayang...
baba dah cari mama baru. hehehe...
kak Zai
mamasya.blogspot.com