SENANG CARI

25 October 2010

SERUPA TAPI TAK SAMA

salam...
sapa suka KFC???
sapa pernah makan RFC???

masa mula2 buka kat SP dulu RFC sangat2 famous.kalau nak beli mmg kena timing betul2.selalu ja line panjang.lenguh kaki berbaris.silap2 haribulan sampai kat kaunter ayam dah habis...mmg hangin ler..sekarang kat SP saja dah ada 2.satu kat lagenda,satu lg kat laguna.ikut setting kat laguna lagi selesa esp tempat budak2 main.orang pun dah tak pack macam dulu lagi.takyah baris panjang2.
saya nak cerita ttg rasa ayam goreng sebenarnya.masa mula2 buka mmg rasa ayam ok saja...tapi bila dah lama ni resepi dah berubah.bukan niat hati nak kondem tp mmg utk pencinta makanan mcm family saya ni,rasa tu dah tak sebest dulu.dah takdak rasa @ tasteless.malah pernah dapat ayam yg tak betul2 masak juga.saya pernah makan kat branch alor setar...yg tu lagilah out.
maka sekarang ni kami beralih la semula ke kedai 'tok wan'....terpaksalah kan.

saya harap pihak pengurusan RFC dapat mengupgradekan balik rasa ayam tu & pastikan semua outlet punya resepi yg standard...

pic from google

No comments: