SENANG CARI

18 October 2010

JARUM DALAM LIPATAN

salam...
hari ni nak kongsi kisah jumaat lepas.kes yg pertama kali saya jumpa sejak bertahun2 kerja.
sorg kenalan (regular cust) dtg minta opinion.dia bawa lampin pakai buang anaknya sekali.katanya nak minta pendapat.dalam kepala saya terfikir kes najis berdarah.tp tgk anak dia aktif ja.lari2 jerit2 macam biasa.
rupanya dalam pampers anak tu ada jarum jahit.
contoh jarum (google pic)

jarum tu tertinggal kat dalam pampers tu.katanya masa dia pakaikan lampin tu tak nampak pun jarum tu.tapi masa buka sebahagian drp jarum tu dah terkeluar dr permukaan lampin.terletak betul2 kat area tengah (kawasan punggung budak).
jarum tu kat kws biru
ini gambar dari google yg dah saya tandakan

mujur yg terkeluar tu belah yg tumpul.taklah luka kulit anak tu.jarum tu pun dah berkarat.tak taulah berapa lama tertanam kat situ.

so...berhati2lah masa nak bg anak pakai lampin pakai buang yer....(termasuklah saya juga).

8 comments:

melur said...

Dasatnyaaaa ieda jelita...Macamana jarum tu boleh ada kat situ...berapa batang? Bahayanya...

Pnut said...

Ieda-ishkkk takutnya tengok ni.. seriau lak...

sebatang je ke? camner leh ada kat situ ek..mujurlah tak apa-apa budak tu...

ishhkkk

DrSinga said...

saman!!!!!!

JMY said...

yela pelik plak, apa2pun, thanks for d info spy kita lbh berhati2

SURIA AMANDA said...

ngilu rasa punggung Lisa..rasa mcm dah kena jer jarum tu kat punggung...

ieda said...

melur..
dari kilang la tu.

pnut..
mujur satu ja.

drSinga..
that's what they plan to do.tp bab tu saya tak campur.

JMY..
sama2...saya pun tak sangka benda mcm ni boleh terjadi.


lisa..
cuba tgk...ada jarum kat panty kot...hahaha

INTANKUTERPILIH said...

uiks, cemana jarum tu boleh sesat ke situ plak tu??

kakyong said...

pasni kena berhati2 guna lampin pakai buang...