SENANG CARI

22 October 2010

ACARA PENYELAMAT

salam..
adoi laaaa.....tengah hari ni sakit kepala plk..pasai apa ntah.panas sgt kot + pikiaq macam2.lunch break balik rumah.beli food siap2 kat bebudak 3 org tu.letak ja atas meja...nak makan ambik sendiri noooo....terus landing dalam bilik.telan PCM sebiji (my usual dose).lena samapai sejam lebih.bangun ingatkan hilang macam selalu.tapi still dok rasa lagi.tapi kurangla dari sebelumnya.sekalai sekali dengar suara nabila dok jerit kat luar...sian baby...umie takleh main dgn baby ari ni.
pas mandi, siap2 nak masuk kerja semula.dah tak dengar suara nabila.tidur kot.tak pun hisap botol.itu saja masa yg suara dia tak bunyi.tapi masa keluar nak p kerja tgk2 dia dok kat kerusi kat ruang tamu...senyap ja.tgh khusyuk tgk along basuh basikal.nampak ja umie terus nak ikut...alahai...ni yg payah nih!!!
hah!!!....dapat idea....buka baju dia...buka pampers.bg pakai short ja...
"nabila pi mandi dgn along kat luar nah?"....."main ayaq".....
ho...ho...ho....senyum bahagia anak montel itu....

umie pun senang hati nak pi kerja...takdak sessi tarik2 kaki umie..

p/s....gambar main air abah ambik...esok lusa kita tgk sama2 ok..

abah yg suka buli nabila....

2 comments:

JMY said...

hoho abah suka buli ye..

kak ina kl said...

oodia suka main air..good trick kamu ni ek..tapi kenalah ada orang perati kan..

akak dulu masa sekolah memang kumpul stem. lawa-lawalah..tapi skrg adik lelaki dah bawak balik kat umah dialah pulak