SENANG CARI

21 September 2010

CERITA RAYA LAGI??????

salam..
raya kan sebulan...jom sambung balik cerita raya 2010 ni.
saya start kerja hari selasa 14/9...rabu kerja.khamis cuti hari 1 Malaysia (hari penubuhan Malaysia).bawa parents balik kampung.maksu & paksu takdak la plk.depa pun pi beraya.so kami lepak ja kat rumah saya yg mmg dah tersedia kat kg tu.jumaat kerja...sabtu sambung meronda.

makanya hari sabtu 18/9/2010 kami 4 family bergerak ke Perak.rumah pertama di Ipoh.kali ke dua saya ke sini.kali pertama masa raya tahun lepas.

meriah dgn benda makan.kebetulan birthday anak tuan rumah maka adalah juga acara potong kek.tapi si kecik ni elok2 ja lepas tiup lilin terus cabut...malu gamaknya.
lepak kat sini lama juga sb tunggu sorg lg kawan dari Ipoh datang beraya.
peserta terakhir sedang menjamu selera
suka sungguh nabila dgn uncle faizal dia ni
nabila tengah bergusti dgn idlan sb kacau dia makan
ni lah idlan..mmg suka usik nabila

sambil2 lepak tu geng2 pilot ni buat sudden arrangement nak pi rumah member sorang lagi masa otw balik.terus ja call member tu ( kat Kulim)...suspen kawan tu...tetiba 4 family nak mai.berapa kali dia tanya nak confirm...ingat main2....nasibla ngko dapat kawan suka meronda ni Bob.

selesai sesi lepak & makan kami bergerak ke Lumut..main house utk lunch.tuan rumah Ipoh ni pun ikut sekali.kawan yg sorg lg tak ikut sb ada org nk datang rumah katanya...no hal...5 family pun ok ja.
sedap tau ayam ni...

sampai Lumut around 3 pm...makanan semua dah ready...main dish ialah nasi ayam....best ooo...better then before.berulang2 depa makan.saya pun double juga.nabila ja jual mahal.takmo makan.sibuk nak main.org dah siap makan semua baru dia nak makan.masa mula2 sampai kat rumah ni tuan rumah (cik mad) buat video call kat kawan avanza sorg lagi..actually dia ni close dgn kami tp duduk jauh...kat Johor...nasibla wak din...dapat tgk kami raya jer...awak dah kerja...siap meleleh airmata lagi wakdin tu...
hbby tgh layan adik bongsunya...wakdin
 
sian wakdin..
org makan nasi ayam dgn kuih raya dia makan jajan saja..
tu laaa...suruh pindah utara takmau.
16/9 birthday hbby...
tak sempat celebrate so buat kat sini jelah.
muka ceria org yg dah kenyang

actually tuan rumah nilah tokey cheese tart yg saya jual tu..mmg rajin memasak.kami kawan2 ni tukang makan ja.bila dah kenyang mmg semua jadi berat.tapi kena bergerak juga sb dah janji nak singgah kat Kulim tu.lgpun Ahad hari kerja kat Kedah.kalau cuti mmg tdo Lumut dah.
OTW balik hujan lebat sekitar Taiping.ada accident...kereta terbabas langgar devider tp tak la teruk sgt.kata hbby kereta camry...sian tuan dia.
bob yg t shirt putih ada budak kecik tu

sampai Kulim pk 9 lebih...malam2 beraya lg...nabila dah hanyut.sepanjang kat rumah Bob nabila lena jer..org bising2 pun dia tak jaga.senang umie nak makan..hehehe
ina...tuan rumah berbaju merah..
nabila & sya (anak faizal/ton) dibuai mimpi
sedap mi emergency ni..thanx to Ina & Bob

hampir pukul 12 tgh malam baru bergerak balik.itupun ada hajat nak singgah rumah lagi satu...nasib baik tuan rumah bgtau depa dah masuk alam mimpi..

letih tapi seronok & kenyang.


habis dah berjalan raya.....
tinggal satu lg open house pada hari ahad 26/9/10 yg tak boleh tak pi...


4 comments:

kak ina kl said...

bestnya tgk acara yang penuh dgn makanan sambil menziarahi sanak saudara ..
kamera tu dah nak kojol kot tu sbb jadi cam tu ataupun mungkin anak akak tak pandai ambik..bila nak upload baru perasa..dek kerana tak dak gambar lain gunakan ajerlah gambar yang ado

ieda said...

kak ina..gambar tu nampak stylish tau.

Zaitun said...

Ini betul2 raya sakan,setiap rumah menjamu dengan makanan yang sedap2.

SURIA AMANDA said...

wah..seronoknya...mesti tuan rumah tu gabra kan...5 family nak serbu..