SENANG CARI

17 September 2010

ANTARA YANG LAMA & YANG BARU

salam...
hari ni sesaja nak selit cerita lain sekejap.gosip dunia hiburan.
dulu kecoh kisah penceraian artis ni..norman dgn abby.kemudian gosip abby dgn sorg artis baru tapi sekarang dah senyap pun.dalam masa yang sama kisah norman dgn memey on off keluar kat paper.

baru2 ni pasangan ni bertunang.tapi bila dah bertunang keluar pulak cerita norman tak bayar hutang wang hantaran masa kawen dgn abby dulu...ishhhh...susah la jadi public figure ni kan?kes hutang rumahtangga pun org tau.pastinya kat luar sana tu ramai lg lelaki yg berhutang masa kawen...tak kisah la hantaran ke,mas kawen ke atau pinjam kat bank sekalipun.tapi bila org biasa yg buat taklah nak heboh2 sb takdak sapa yang peduli nak baca kalau keluar paper sekalipun.
tapi bila dah jadi artis ni...hmmm...takdak lagi rahsia2 terutama sekali bila berselisih faham.



sebagai ingatan saja kepada semua lelaki...kalau perlu berhutang utk berkahwin cepat2lah langsaikan.hutang tetap hutang melainkan org yg bg hutang tu sendiri dah redha & halalkan.tanggungjawab kpd anak2 pun jgn diabaikan...kalau boleh lepas pun kat dunia ni saja.di akhirat nanti pasti kena soal juga...masa tu dah takdak turning point.kita pun bukannya tau bila ajal nak sampai.
ada sorg lagi artis pun membuatkan saya terfikir jg di mana kebenaran kisahnya....konon punya perniagaan dgn pulangan yang hebat tapi kes sara hidup anak dgn bekas isteri yg lama masih lagi tak settle...tunggakan saraan pun tak bayar2 lagi...peliklah.kalau betul2 mampu bayar sajalah..kesian kat anak2.

2 comments:

kakyong said...

kes artis satu lagi tu rasa mcm leh agak jer... huhuu, tu lah.. kdg2 org lelaki ni bila dah bercerai dia sajer dendam nak tgk bekas isteri hidup susah.. sajer2 pejam sebelah mata buat2 tak nampak..

SURIA AMANDA said...

citer diorang ni malas nak amik tau ..xde faedah..buat sakit hati jer baca..