SENANG CARI

15 September 2010

RAYA 2010 Part 2

salam..
raya ke 2...sabtu 11/9/2010.
tak banyak aktiviti & tak banyak gambar pada hari ke 2.pagi2 settlekan kain baju yg dibasuh & panaskan/perangat rendang daging yg masih berbaki.then buat kuah kacang utk nasi impit sb sedara dari kampung nak datang rumah my parents.selesai memasak kami keluar melawat sedara2 arwah ibu budak2 ni yg balik dr KL.tiap2 tahun depa ni beraya kat kampung.since en hbby mmg dah rapat dgn depa maka wajiblah berjumpa kan..
tempat berkumpul adalah rumah cousin arwah.
dah isi perut bagai kami bergerak ke open house di sg lalang.yg ni pun sedara sebelah arwah.tiap2 tahun raya ke dua mesti buat makan2.tahun ni ada bihun sup,soto,laksa + makanan wajib yg lain mcm kuih & ketupat.takde gambar kat sini...apasal ntah...mcm takde mood nak snap gambar.

lebih kurang pk 3 ptg sedara dr kampung sampai kat rumah my parents so kami pun balik rumah dulu...mandi,solat & tukar uniform...lepas tu baru ke rumah depan jumpa my mak su,pak su & cousins + anak2 depa.
takmo lepas kaki umie..
tengok tu..belasah selipar along.
pertama kali jumpa anak sepupu yg sorg ni (mira)...badan dia kecik molek jer...confirm ringan.so saya pun ambil dukung.rupanya nabila jealous...sungguh tak sangka.mula tu bunyi merengek2 ja tapi lelama terus melalak.dok kat abah pun melalak jg...apadaaa.....cemana nak ada adik ni nabila????
nabila didukung tok sunya..tapi mata tak lepas tgk umie.
masa ni tak melalak lagi.

seronok tengok anak2 sepupu yg makin membesar...daniel pun debab sgt dah.nabila mmg ngam dgn daniel...tapi kalau dgn airel takleh dekat.airel ni walaupun kecik tp kasar sikit.tangan cepat ja nak sampai kat badan nabila.

belakang..dik wan & hakim
depan..aiman (adik dik wan) & daniel (adik hakim)

airel
angkat daniel naik atas pangkin ni...lagi berat drp nabila lor...
pangkin ni jiran yg punya...sedap depa ja naik main kat situ..

sembang sekejap ja sb depa pun dah nak balik.insyaAllah 16/9 kami akan ke rumah maksu/paksu saya ni kat kampung.paksu adalah adik mak saya.walaupun datuk & nenek dah takde kat kg, rumah paksu ni masih lg jadi tempat berkumpul adik beradik mak masa raya.biasanya kami balik raya ke 2 atau ke 3 tapi tahun ni ubah sikit sb my father tak sihat.

3 comments:

Kauthar said...

baru berkesempatan jeguk di sini selepas cuti panjang..meriah naaa raya :D seronok tengok nabila tu..awat dok berpaut kat kaki tuuu..huhu

ieda said...

kauthar..
tu kes org jealous.nak pi rumah kauthar pun takdan lg ni..sabtu nak ke perak plk.

kakyong said...

amboi.. camtu sekali aksi budak jeles..