SENANG CARI

19 August 2010

TERUKLAH KALAU MACAM NI..

salam..
baca UTUSAN ONLINE pagi ni..

Sejuta kakitangan awam Afrika Selatan mogok


19/08/2010 3:17am
JOHANNESBURG 19 Ogos – Lebih sejuta kakitangan awam Afrika Selatan mengadakan mogok semalam, memberi amaran ketegangan mereka dengan kerajaan akan berterusan sehingga tuntutan gaji mereka dipenuhi.
“Mogok akan terus berlaku sehingga ada perkembangan baik dan kerajaan memenuhi tuntutan kami,” kata Setiausaha Agung Kesatuan Pekerja Bersekutu dan Kesihatan Pendidikan Kebangsaan.
Sekolah-sekolah terus ditutup di seluruh negara ini, tiga hari sebelum cuti sekolah selama dua minggu dan perbicaraan ditangguhkan ekoran kakitangan mahkamah mogok.

Kakitangan penting seperti doktor, polis dan imigresen bagaimanapun dilaporkan masih bertugas, tetapi media tempatan melaporkan beberapa kumpulan penunjuk perasaan kecil menyekat jalan masuk ke beberapa hospital. – AFP
 
bayangkan sejuta pekerja awam Malaysia mogok......????!!!!.......
apa2 pun,doktor masih bekerja..

7 comments:

Sharinginfoz said...

wow memang ramai tu....

Tips Mudah Tingkatkan Trafik

SURIA AMANDA said...

teruk la kalau malaysia mcm tu..kak ieda..nak tanya keropok ikan bilis ada lagi x?

Azma said...

ieda tau, saya skrg kalau nak tau berita2 sensasi@ terkini just pegi blog ieda sbb saya ni malas nak mengadap & membaca berita2 tu lama2..hihi..

ieda said...

sharinginfoz..
thanx 4 coming.

lisa..
keropok sentiasa ada.nak order berapa?

azma..
ye ker?thanx.terasa dihargai...cheewah..lepas ni kena lg rajin update nampak gayanya.

SURIA AMANDA said...

akak..Lisa nak order 5 bungkus...akak email kat Lisa suriaamanda@yahoo.com,bg detail eh...confirm tau..nampak macam sodap....sure sodap nih...

kak ina kl said...

kalau kat malaysia jadi mogok camni..camner ek..minta-minta tak lah kan

ieda said...

lisa..mmg sedap..tak macam keropok ikan yg biasa tu.

kak ina..
terus lumpuh ekonomi rasanya.