SENANG CARI

20 August 2010

TENGGIRI MASAK KICAP

salam..
ramadhan ke 10 hari ni...untuk pertama kalinya dlm sejarah hidup...terbabas sahur malam tadi..terjaga masa org tengah mengaji kat surau...hampir2 subuh.makanya sempat minum air kosong saja..moga perut dapat bertahan sampai petang..kesian nurul..tak taulah petang nanti dia nak jadi cemana.hopefully nasi yg dia makan mlm tadi boleh simpan tenaga utk dia sampai petang.
malam tadi keluar makan kat kedai kawan en hbby.pekerja restoran ni dr Thailand.en hbby ni dah terkempunan makan tenggiri masak kicap resepi Thailand (selalu pi makan kat Danok).saya pun pernah makan..mmg sedap.

so malam tadi suruh budak2 restoran ni masakkan tenggiri tu.masak separuh ja.hbby kata kalau sedap kita suruh dia masak separuh lg & bawa balik.sekali tu masa hidang....alahai.....masak kicap biasalah....bukan macam kat Thailand tu.sedap mmglah sedap tapi resepi lain.saya tak makan nasi sb dah kenyang.just meratah lauk....mmm...best makan lauk saja ni.hbby dgn anak2 ja makan....licin jugak biarpun salah resepi...nabila pun pulun tp tak boleh makan masak kicap tu sb pedas so makan dgn telur dadar & sup kosong saja..
tu pun habis separuh pinggan.

masa balik dah separuh jalan baru teringat ikan yg separuh lg ada kat restoran tu...lupa nak bawa balik..hbby kata biarlah..bg budak2 tu makan..malas nak u turn sb nabila dah uk..uk..semerbak ja dlm kereta.terpaksa buka cermin walaupun hujan..apadaaaa budak ni..timing selalu tak betoi.

tengah dahaga...sirap pun nampak best...ni utk nabila
customer tak ramai ambik kesempatan la bebudak ni main dgn nabila
abah pulun usik..along & kakak seronok gelak....nabila dah jerit2..
sedap...walaupun salah resepi.
dapat garfu dgn tisu pun boleh leka main
abah dah kenyang...layan TV plk..
tangan montel sapa niiiii?????

2 comments:

SURIA AMANDA said...

nabila takut kucing yer...seronok la kena kacau...

ieda said...

lisa...
dia geli.bila kucing tu jauh dia sibuk panggil tp bila kucing dekat dia lari.