SENANG CARI

08 August 2010

JOM BELI BAJU...

salam..
oleh kerana sabtu saya cuti maka malamnya (malam tadi) kami bawa anak2 shopping baju raya...belum puasa dah beli baju raya...hihihi.
tahun2 lepas beli masa bulan puasa.mmg letih.tambah lg kena bawa nabila...adoii...
keluar malam sebab siangnya hujan.lepak2 kat rumah lg best kan..kami ke PARKSON.kat sini kalau sale mmg best..barang2 dia kebanyakannya mahal..nak beli harga biasa rasa mcm membazir plk.so cari masa sale.

dapatla 2 pasang untuk nabila (satu blouse dgn seluar panjang & satu t shirt dgn jeans.....1st jeans utk nabila sb bukan senang nak cari yg boleh muat perut comei dia tu).berpeluh jg nak bg budak kecik ni try baju2 tu.tapi tak nangis.cuba kalau bg pakai gaun..mau riuh satu supermarket dengar dia melalak...mmg anti sungguh dgn gaun.
nasib baik baju kurung ok.
untuk nurul...satu t shirt (sama dgn nabila....dia yg beria nak baju sama)
& satu jeans.
along...satu t shirt (as usual t shirt dia yg paling mahal..sib baik less 50%).jeans dah ada.baru beli last week sb sale 70% utk mustang...dapat tak sampai rm30.jimat weii...
abah pun dapat juga satu jeans (less 50% juga)..kebetulan ada saiz.pastu dok berbelah bagi nak beli t shirt ke tidak..saya suruh beli ja sb dah ada saiz & kaler yg matching dgn baju kurung kami nanti (less 50% juga).baju hbby ni kalau mai lewat2 mesti takde saiz..kalau ada saiz takde pattern yg berkenan.saiz besar mmg tak banyak kat M'sia ni.tengok2 baju melayu tp nantilah dulu kan..survey kat tempat lain plk nanti.
nak naik tingkat atas tp tak sempat ..dah tutup.

then lepak makan kat cafe depan Parkson tu..apa nama ntah.
sedap juga ROTI JOHN dia...nanti boleh beli lagi..nasi PADANG pun ada.
(lupa bawa kamera).

ni lah yg dapat kat PARKSON mlm td...
(frust sb lupa bawa kad bonus link..selalu mcm tu...ish..)


No comments: