SENANG CARI

09 August 2010

DIA YANG PINTAR

salam..
hari ni dah 9.8.2010.
nabila will be 4 in 3 weeks time.cepat jer masa berlalu.
menghampiri 4 tahun banyak juga yg dah boleh nabila buat.paling ketara ialah bab komunikasi.dia progress dgn cepat dlm setahun ni.alhamdulillah.mungkin sb dia dikelilingi org yg suka bercakap maka dia pun cepat dapat.
antara perkataan nabila terkini..
kaka' = sikat
ayaq = air
paq = lapar
acik = nasi
adi = mandi
pes = pampers
akum = bedak (tak tau cemana jadi akum...)
kakakum = assalamualaikum
acih = terimakasih
ama-ama = sama-sama
atit = sakit (perkataan faveret....sikit2 sakit...sikit2 sakit)
acih abah = terimakasih abah (sgt suka bila dia sebut ni sb dia lentok suara jd lembut semacam....abah takleh dengar ni...geram)
abis = habis
bok = sibuk
tutu = susu

cuma kdg2 kesian bila dia nak bgtau s/thing tp tak pandai...dia just tarik tgn saya & keep on saying....mie...mie...mie..(umie).jenuh meneka apa yg dia nak.dah dapat teka tu barulah dia berenti tarik tangan.

paling best bila makan...mesti nak baca doa.kdg2 ok ja baca doa dulu tp kalau dah lapar sgt makan dulu sesuap dua pastu baru baca doa...doa makan dia pendek ja..."allahumma amin"..hehe...mmg tak tahan godaan tgk benda makan.

ni tgh lentok2 sambil cakap...maaa...maaaa...

8 comments:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Alahai comelnya nabila.. Semoga nabila dirahmati & diberi kesihatan kesejahteraan oleh Allah swt.. Aminnnn.. Nabila budak bijak.. ;o)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

alhamdulillah kan kak....
nabila lebih kurang sofie la kak...acih, mie....tapi, sofie tak byk lagi boleh cakap. tgh2 tunggu ni bila dia nak ckp byk2...hehe

ieda said...

ina..
terimakasih..moga nabila terus dilindungi Allah.

fiza..
nanti dia dah start bercakap takde break tau..sampai kena suruh diam..hehe

Azma said...

Alhamdulillah..perkembangan yg baik tu. Cute sgt gambar nabila ngan ieda tu.. Kirim muah3x kat nabila ye.. :)

Asz said...

clap! clap! nabila pandai ... kak ieda, bedak talkum jadi akum ... make sense kot ... hehehee

Fariza said...

ala tomeinya nabila..teringat plak anak kat rumah..

ieda said...

muah...muah...muah....back from nabila to auntie azma...

asz..
agaknya lah..tp takdak sapa pernah sebut talkum pun..hihi

fariza..
cepat balik gomol2 anak..

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.