SENANG CARI

14 July 2010

RESTORAN IKAN BAWAL YANG HANGAT..


salam..
kali ni nak cerita ttg tempat makan favourite saya sekeluarga.makanan biasa jer..simple tapi sgt sedap.
kalau datang kedai ni masa office lunch break mmg jenuh la menunggu.makanan hanya dimasak bila pelanggan datang..so..sgt panas & sedap.kalau nak datang ramai2 boleh tempah lebih awal.
nama restoran ni Restoran Ikan Bawal.terletak kat Padang Temusu Sg Petani.tepi main road.di sebelah kiri jalan kalau menghala ke selatan.
dulu takde kedai kereta ni senang nak parking..
sekarang parking dah limited.

ada 3 level tempat makan.saya & hbby suka level 2 sb ada
satu meja ja kat situ & lindung2 sikit dgn pokok.
kalau ada org lepak jelah kat mana kosong.
pondok pun ada.

menu...tergantung kat atas tu.
western pun ada.makanan biasa yg goreng2 pun ada jg.

tapi yg famous set bawal ler kann..simple saja..

cara makan...mesti perah limau nipis kat ikan pastu siram dgn kicap.tuang kuah kari + kicap dlm nasi..mmmm...hasilnyer....
tangan dah sabun pun boleh bau kuah kari tu lagi.

mmg selalu macam nie..
muka budak excited tgk org hantar nasi..

8 comments:

Kauthar said...

kak ieda...sedapnyee...insyaAllah kalau berkesempatan boleh ke SP ni..nak try jugak :D

A.I said...

Ya Allah kak...dah le tgh lapar ni. (jenoh nk tunggu BB + Ely tido, nk masak megi :P)

Rizziela said...

Wah bestnya...sya pun suka ikan bawal

ieda said...

kauthar..
mesti try..pastu teringat2..hihi

AI..
mana bleh makan megi..tak sihat lorr..

rizziela..
bawal garing + nasi panas2 + kari rempah giling...lapaq dahhhh..

ppb_ppkp said...

kak ieda..smuanya ikan bawal ke??
mcm cdp jer mkn nasi mcm tu..walaaa...harosss terai...
nabila suker kicap ek


re:kak ieda..ye ke???tq bagi idea.
tapi imah lani dah kureng la gulai2..tapi mcm gulai cair2 mcm masak lemak ketam dgn dia pon sodap kan kak ieda..ehhe

ieda said...

imah..ikan lain pun ada kat sini...haruan pun ada jg.trylah..best panas2..

A.I said...

hehehe...tekak ni mmg suka makanan yg tak sihat aje :P ala, bukannye selalu..

kakyong said...

wah, siapa ade kicap..mcm makan kat rumah...