SENANG CARI

22 June 2010

KEMBARA CAKNA DAY 3 (13.6.2010)

salam...
sambung kembara lagi..
hari ke 3 adalah hari jalan2..no more official events.
marshall pun dah takde.but still had to follow the schedule.
the last person yg bangun pg tu adalah nabila...tapi siap awal gak.
tunggang pakcik asri sementara tunggu org lain siap.
b'fast kat cafe D'Ibai Inn...sabor jelah..servis punyalah slow.
destinasi pertama adalah Pasar Payang...
elok sampai ja nabila uk..uk..alahai..sib baik parking dekat dgn toilet.
cuaca plk panas..mmg letih la ngangkat budak debab ni..
pasar yang padat

masuk pasar...mak aiii...sesaknya.my first time there.mmg tak shopping pun.tambah dgn si kenit ni.main masuk ja mana2 kedai dia suka.buat mcm sendiri punya.at last g minum then beli t-shirt kat nurul.aiman???ntah kat mana..ikut family lain.
then lepak kat parking sementara tunggu org2 yg bershopping tu siap.
semua dah siap baru gerak g lunch kat Rex Nasi Padang Sumatera...dekat2 situ gak.lauk nampak biasa ja..tp sedap.harga pun reasonable la...yg tak bestnya lepas makan kena cebokkan nabila lg...ish..

then singgah kat pantai Batu Buruk.perut dah kenyang,pilot2 nak makan angin plk.dah jadi pesta wau plk kt situ...nabila lelap dgn nyenyak sekali dlm kereta...dapat a'cond dgn angin pantai.

otw ke Masjid Kristal singgah kat Pak Su Keropok Lekor beli kopok losong...my feveret.
sampai Masjid Kristal around 4.30pm..masih panas.suka tengok pantulan cahaya matahari kat bumbung masjid.
nabila yg dah segar apa lagi...enjoy sakan.kawasan lapang plk tu.
cuma bila dia main kat jeti kayu bawah tu suspen sikit..pagar kat situ jarang2..saiz nabila mmg boleh lolos ke dalam air.

lepas jamaq solat kat situ kami gerak balik ke hotel.tp otw singgah minum kat kedai air buah gelas besar...air buah kat sini mmg kelasss...sedap.murah plk tu..RM3.50 ja.
tokey @ asri yg ajak singgah sini...sitting with his wife

dah padat perut baru balik...
pilot2 kalut nak balik tgk bola..world cup kannn.

malam tu tido kat Ibai Inn coz ada bilik kosong.
dah bilik plk dekat2...nabila pun ikut meronda p bilik org lain...ish..ish..ish..tak padan dgn kecik.


No comments: