SENANG CARI

22 May 2010

tidur pun memilih..

salam..
lama tak citer ttg nabila.makin banyak akal sekarang ni.manja plk tu.
dulu nabila tidur dgn kami.tp sejak hujung thn lepas saya & hbby decided bg nabila tidur dgn kakaknya nurul sb dia dah lasak.katil king tu pun tak muat.dgn kakak ada banyak space sb kakak slim jer.mula2 tu mmg dia nangis tengah malam tp la ni dah ok.kalau hari hujan lagi sedap dia golek.

malam ni ada jamuan KRT kat taman ni.so saya suruh nurul & abangnya ke sana.makan free.tinggal saya dgn nabila kt rumah.layan nabila dlm bilik saya.tengok dia dah ngantuk saya ambil botol susu suruh dia minum & tido jer.dah hbby takde apa salahnya tdo sekali..

sekali dia tak nak....merengek2 tunjuk kt pintu nak keluar.saya cakap akak takde.tdo sini dulu..dia takmo..merengek2 lg.mulalah tunjuk punggung konon2 pampers basah.nak tukar..tp bab ni saya arif sgt dah..kelentong jer budak ni.paksa dia tdo..pun tak mau..then saya tanya 'nak tido bilik adik ka?'...dia ngangguk..dlm hati saya '...pandai dah dia ni...nak tdo bilik sendiri ja'....hmmm..how fast she grows huh..

saya bawa ke bilik dia..baru nak minum susu.tepuk2 sekejap terus lelap..dgn umienya sekali..hehe.
terkejut jaga masa kakaknya balik..
uish..anak dara ni ambik hati umie dia..siap bawa balik rojak dgn bihun sup utk umei...thanx girl..sometimes u can be so sweet..that's why I married your dad..hahaha..

7 comments:

mama zharfan said...

sweetnya...my Zharfan pun kalau pegi mana2 jamuan dgn papanya, mesti sibuk nak tapau bwk balik mknn utk mama :)

ieda said...

mama zhafran..
dah kenyang pun kena mkn jg kan...sian kat anak susah2 bawa balik.

Wansteddy Tales said...

sejuk hati bila anak pandai amik hati. even bila anak saya dtg cium pipi pn hilang rs nk marah kat dia kalau dia melasak. pandai lak bodek tu haha... bertuah dpt anak baik cm anak ieda ><

ieda said...

betul tu wan..yg kecik cara kecik..yg besar cara yg besar..kdg2 kita angin..kdg2 syahdu dgn perangai bdk2 ni.

Rizziela said...

So sweet

kakyong said...

sweet jer bila tengok anak2 tidur.. lebih2 lagi yg istimewa mcm nabila....

ieda said...

rizziela..sometimes..hihi

kakyong..sori to say..hihi..kami pun suka tgk nabila tdo..comey..