SENANG CARI

28 May 2010

kereta makan duit..

salam...
aduhai....boleh terlupa hari ni PH..beria2 la p bank
coz ada urusan via counter..
dah nak sampai bank baru teringat cuti..
tu pun sb DJ radio mentioned.
so terus ja ke mekanik coz nak check bering keta.
dah bunyi lain macam jer.
sib baik kedai ni tak tutup.
kalau dia tutup mmg sesia jelah keluar tengahari rembang mcm ni.

ni kedai mekanik feveret saya kt SP.tokey kedai ni baik...cool jer.
servis pun bagus.cuma lambat sikit sb dia kerja sorg2.
dulu ada pekerja tp budak tu g keja tempat lain plk.cari pengalaman kata uncle ni.masa saya sampai takde keta lain..so oklah.

suruh uncle ni drive..dia kata mmg bering kong.so tukar jelah.

sementara dia repair hbby dtg ajak g lunch..ingatkan takmo makan tp sian kat hbby mkn sorg2.temankan jg lah..
lepas makan g semula kt bengkel..tengok dah hampir siap.
dah settle bering suruh uncle ni check bateri sb kdg2 susah nak start.dah check tu katanya bateri tak berapa elok.bila2 masa boleh kong.since hbby dah mentioned dia nak g kedai bateri esok saya tak suruh uncle ni tukar.tetiba nak balik tak leh start plk...
pandailah ngko wahai bateri..dan2 tu jg nak kong.
tapi better la kan drp kong kat traffic light.
call hbby yg dah g buat keja dia..
katanya tukar jelah..since harga yg uncle ni bg pun murah drp kedai lain.

so semua sekali kena banyak ni...
RM 330...bering + upah + bateri....ok dak?

saya tak tau sgt harga2 benda alah ni..bayar jelah.
janji keta ok & selesa di pandu.
masa keluar td drive 60km/hr ja
tp masa balik boleh speed mcm biasa...
100km/hr..hehehe

2 comments:

Kauthar said...

kak ieda tak mai jalan2 penang ke?

ieda said...

cuti sekolah ni tak pasti lg..tunggu pnut update.in syaAllah nanti p sana saya bgtau.