SENANG CARI

26 November 2013

SUDAH 15

salam sejahtera...

26.11 dah pun...
birthday nurul hari ni.....yang ke 15 thn....sat ja dah 15 tahun anak dara ni.

masa mula2 bersama...she was 8+ (memasuki 9).
dulu sangat pot pet pot pet...la ni macam dah slow sikit...banyak layan perasaan....gamaknya lah...hehe...remaja katakan.
si tudung hitam @ 15 yrs old....
ummie kebas ja dari fb dia..hehe

tengok gambar nampak la usia 15 tahun tapi kalau tengok kat luar saya masih rasa dia macam 12 tahun...tak berganjak2 umur tu..
alhamdulillah...dia baik2 saja.taklah terikut sangat dengan trend budak2 sekarang kecuali bab 'hantu korea'.harap2nya dia mampu mempunyai jatidiri yg kuat sampai bila2.bila jumpa anak orang jadi 'macam-macam' kita pun naik risau.tambahan plk kita kerja..jarang ada bersama...bila kita kat rumah dia take turn pi masuk bilik & tidur...hahaha....penat jaga adik kot.baru berjinak-jinak dengan aktiviti dapur.aktiviti rumah yang lain tu dah ok...timing ja slow sikit tapi boleh buat semua dah.
sedang menunggu result PMR...moga dapat apa yang dicitakan.ummie & abah tak kalut sangat....asalkan nak belajar & jadi manusia berguna...dah ok bagi kami.

lunch break satg kita pesta makan kat rumah ja lah...nak makan kat luar rasa macam tak sempat...along masuk kerja pk 2.30pm....rasa macam budak besar ja kan....
buat kerja part time ja sementara cuti sekolah ni.nak cari duit poket sendiri.kawan2 semua buat part time,ada duit...rasa tertinggal la kot.bagus juga dia kerja....baru nampak susah nak dapat duit.lagipun kalau duduk rumah asyik mengadap astro ja....otak pun tak jalan.peluh tak keluar.tahun depan lepas SPM boleh kerja lagi...isi tabung sendiri.hari2 sekolah tak boleh laaa....nanti mengantuk dalam kelas.

to nurul....happy 15th birthday dari ummie....
moga berjaya dalam hidup dunia & akhirat...
thankyou for your help...ummie appreciate it.


4 comments:

Daddy Ziyyad said...

Happy birthday Nurul...moga cemerlang dlm PMR tu...

Boleh saya tanya kak...Nurul ni adopted at 9 years old ke? Maaf kalau saya salah faham

mak encik | SZ said...

salam kak eida!
selamat ulangtahun ke-15 nurul!

sorry bru nk qada' story mory k eida n yg penting tgk nabila dah besar!

ieda said...

DZ...
nurul & along anak my husband.ibu mrk meninggal masa nurul 5 tahun.
thanx 4 the wish.

SZ..
semua dah besarrrr....hehe

Puan Kutu said...

happy belated birthday nurul..semoga terus solehah