SENANG CARI

31 October 2013

JUST NICE

salam...

hari ni (pagi tadi) nabila kena pi sekolah untuk pemeriksaan doktor
(patutnya Khamis cuti).
abah dgn kakak yg bawa sebab umie kerja.

abah kata nabila sopan sungguh masa doktor ada....duduk diam ja kat kerusi.

berat    .... 25kg
tinggi    .....112 cm

kalau ikut 'growth chart' UK,saiz nabila kiranya tahap ok ja....walau dari segi ketinggian dia di tahap bawah...as expected for DS child.


merah atas tu tinggi nabila........
dok line bawah (5% percentile) yg bermakna 5% dari populasi berusia 7 tahun berada pada ketinggian tersebut.

merah bawah tu adalah berat nabila....sama dengan berat kebanyakan anak2 lain
(75% percentile)


ini adalah growth chart utk anak lelaki.

SUMBER CARTA.

don't worry...
saya comel jerrr....

4 comments:

Daddy Ziyyad said...

alhamdullilah..ada specific mental growth tak utk kanak kanak DS? saya tak tahu..

ieda said...

DZ...
ada jumpa link utk chart DS tapi klik tak dapat buka pun.

Cinta Misteri said...

ank CiM ukur timbang sendiri. mama lah kena rekod semua.

moga nabila sihat selalu..itu yg penting

ieda said...

Cinta Misteri...
umie nabila tak rajin nak rekod...tgk dia aktif ja dah kira ok...hehehe