SENANG CARI

01 February 2013

MAKAN...MAKAN..

salam...

macam mana nak kurus kalau asyik makan....makan....makan.....
saya la tu..
diet la beberapa hari lepas tu cover baikkkkk punya.
badan plk senang sgt nak naik la ni.
mana boleh nak tahan tak makan nasi lama2....dah diri sendiri dok masak...
kat tempat kerja pun kedai makan kiri kanan...
bau semua masuk sini..
saraf2 semua teruja..hantar signal kat otak suruh bgtau perut...'laparrrr'...

oklah...merepek ja petang2 ni..
ni menu dinner nabila mlm tadi..

abahnya nak makan maggi ja (tapi yg dimasak dalam kuali punya)...rasa tak proper nk bg budak kecik ni mkn maggi sebab pedas.ada mee sanggul dlm laci dapur...masak la utk dia.
letak kentang,ayam & daun sup...
hampir licin semangkuk ni.
dia stop makan sebab tetiba mata layu...ngantuk..
yg saya buat utk nabila ni ditumis juga...bagi ada bau.tapi letak garam sikit ja...low salt.
sebenarnya pemakanan budak ni taklah proper sangat.cuma saya pastikan dia selalu makan sayur.tak ada jajan esp keropok dalam menu harian kecuali travel jauh2 sebab abahnya suka beli & makan dlm kereta.tu pun pilih2 juga.yg pewarna banyak tak dibenarkan.
gula2 dia tak suka sebab melekat kat gigi.aiskrim ja yg payah sikit nak elak...sekarang dah pandai order.kita nak keluar ja pesan aiskrim.masalahnya bila kita balik dia tuntut plk tu...even balik lambat.ingat plk dia.dahla suka buat muka sekupang...kesian ja tengok.

contoh muka 2 kupang



2 comments:

mama ila said...

sedappp nyer.... =)

salam kenal..ila follow sini =)

ieda said...

thank you ila...salam perkenalan.