SENANG CARI

06 July 2012

TEMPAT SUKA DUKA

salam...


saja2 main google maps....
terjumpa tempat ni...
tempat kerja lama..
penuh memori suka duka..
(banyak yg suka)...

mula2 masuk kerja duduk kat quarters nurse (tanda biru)
sebab rasa macam quarters doktor tu jauh & besar sangat....

tiap2 kali pergi kerja lalu kat depan bilik mayat (tanda hijau)...siang ok la.tapi kalau malam gerun jugak esp kalau sorang2 time on call (kadang2 timing bagi balik sama dgn nurses...hihi)..mana tak gerun,staf suka cerita benda pelik2.staf lama2 lagilah....macam2 cerita ada kat depa.

kemudian bila ada geng terus pindah masuk kuarters doktor (tanda merah)...duduk bertiga.rumah 2 tingkat...3 bilik kat atas,satu bilik di bawah.3 bilik mandi.dua ruang tamu..satu kat atas,satu kat bawah...dapur luas...ada ruang belakang utk laundry....luxury la...
rumah2 ni semua tak berpagar....berpisah laman dengan longkang kecil saja.hujung sebelah kiri dari rumah yg saya duduk tu adalah rumah pakar O&G (bos saya)...
pergi kerja kadang2 drive...kadang2 jalan kaki saja.

yang bertanda kuning di hujung kanan adalah flat utk staf...selalu lepak kat sini..kat rumah midwife di tingkat 4...best ja rumah dia.berangin memanjang.husbandnya pun kerja sini juga..kat lab.di rumah ni la tempat kami menjamu selera kalau rasa nak makan sedap2....kat sini juga mengisi perut waktu siang di bulan puasa...hehehe..
terima kasih kak embun & pak tam...lama dah tak jumpa.sekarang depa dah tak duduk sini  sebab dah beli rumah baru...lawa rumah depa....nanti senang2 kami pi..


No comments: