SENANG CARI

03 June 2012

ALHAMDULILLAH..SAT SAJA

salam...


pertama kali ke kenduri berdua2an dgn SU petang semalam...biasanya heret bebudak sekali.kali ni nak makan kenyang2...takyah bawa bambam..hehehe..

jangan salah sangka...bukan sesaja tak mau bawa.kisahnya budak bambam tu demam bermula tengah hari Jumaat...panas ja badan dia..merengek & tidur ja.balik kerja tgh hari suapkan ubat...sejam lepas tu ok.sejuk...mulut pun bising.terjerit2..terlompat2.siap boleh pi main kat taman mainan lagi.
malam balik kerja tengok panas semula.dah terlena pun.tapi sekejap2 dia bangun.boleh juga bagi ubat (sekarang dah senang minum ubat..takyah bagi supp lagi dah).
sepanjang malam macam tulah juga...sekejap tidur sekejap jaga.tak selesa kot.lepas tgh malam panas balik tapi tak kuat sangat.maka saya tak bagi ubat pun.

Sabtu pagi masa saya mandi terdengar dia main sorang2 kat ruang tamu (abahnya ada kat situ)...terjerit2 macam biasa..
dah terjerit2 tu maknanya oklah tu.

tapi cakap dgn SU takmau bawa dia ke kenduri sebab takut malam panas semula.lagipun kat rumah ada maksunya..bolehla berkawan.
awalnya saya plan kalau dia still panas mmg biar SU ja pi kenduri dgn member2 lain.tapi since dia dah cerdas & cergas,saya ikut la juga..kesian plk SU..member2 lain semua bawa partner.

kenduri tak jauh..kat Gurun ja.lepas kenduri terus balik rumah.

hari ni...alhamduliilah setakat pagi tadi budak kecik tu sihat2 saja.

moga semua anak2 istimewa yg lain pun sihat & ceria juga..

No comments: