SENANG CARI

24 May 2012

PRE HOLIDAY

salam..


hari ni hari terakhir persekolahan utk Kedah...
cuti sekolah 2 minggu,lapang rasanya.tak yah fikir2 bab hantar & ambil sekolah bila SU ada urusan luar.cuma kena ready mentally sebab rumah pastinya berselerak.bil elektrik akan naik sebab tv akan memanjang on.kipas pun sama juga.
tapi nabila akan sekolah macam biasa.PDK tak cuti macam sekolah biasa.cutinya mengikut hari cuti kerja kerajaan.tapi hujung tahun ada cuti seminggu.

aktiviti cuti sekolah?
*ada beberapa kenduri kahwin (as usual).
*SU dengan aktiviti autoshow (pi menyibuk ja) & escort orang ke Thailand.
*hari tu katanya nak buat family day @ camping utk NARC & Friends..tapi tak dengar bunyi pun lagi..wallahualam....hujan2 ni tak taulah nak camping cemana.
*geng medic USM (my batch) buat reunion kat Sepang hujung minggu depan...teringin nak join tapi jauh la plk...kalau join kena cuti banyak hari...cuti = no money comes in...
*geng GEN 2 MRSM nak buat reunion juga tapi terpaksa tunda sebab tuan pengerusi sibuk dgn urusan sekolah anaknya....yg ni insyaAllah boleh ettend sebab buat kat sekolah lama....nostalgia tu..

kesimpulannya...cuti sekolah ni saya kerja macam biasa...

adik ipar (maksu kpd Nurul...yg sebaya dgn dia) akan berada di sini masa cuti sekolah kali ni....budak Nurul tu tgh excited..tak sabar tunggu cuti.


3 comments:

atty's said...

cuti sekolah ni..kty pun x ke mana..

Daddy Ziyyad said...

Itulah yg untungnya jadi cikgu..cuti panjang, gaji jalan...keja 1/2 day...:)

Rajin betul husband dgn kelab nya kan...best tu..

ieda said...

atty's...
hujan2 ni lepak kat rumah pun best kan...

DZ..
cikgu2 sekarang rasanya takla relax sgt.cuti pun ada program (kata cikgu2 yg mai jumpa saya lah)