SENANG CARI

08 March 2012

MMMM...SEDAPNYA

salam..


sedikit ttg nabila..
sekarang ni dah pandai main-mainkan orang.dia suka ambil barang kita,letak kat belakang dia pastu cakap.."adaaaakk".....sambil sengih2.


lagi satu kalau nak susu....paling sakit jiwa.
elok ja kita landing sebelah dia nak lepak2 tgk tv mulalah bunyi..
nabila : "umie.....cucu (susu)"...dengan suara manja mengada.
umie :    "betoi nak susu?"
nabila :.....angguk2
elok kita bangun ja..
nabila : "amau" (tak mau)......muka sengih2 bangga boleh kenakan orang.
umie :   "nak dak ni?"
nabila : "amau"
elok umie nak duduk ja...
nabila : "cucu"...suara kuat sikit....sengih2 lagi.


bukan satu round...dua tiga round dia buat...sakit jiwa betoi.
nabila ni plk kalau dia tak minta jangan pandai2 buat susu...memang tak minum punya.membazir ja.


dua tiga hari lepas beria2 minta susu masa nak tidur..tapi bila dibagi...sikit ja yang dinyot-nyot...(masih membotol lagi budak ni)...ada kot dua teguk.
sayangkan susu tu saya suruh kakanya simpan dalam peti ais..bila dia dah tidur saya ke dapur.terfikir plk takkan nak bagi susu tu kat nabila esok.buatnya cirit budak tu kan ke naya.
makanya....maknya pun tuang dalam cawan & teguk sampai habis...(takkan nak nyot2 jugak kot...hahaha).


sedap rupanya susu budak ni...tak manis sangat & rasa buah...


inilah susu budak nabila......setia dengan DUMEX dari baby lagi.
perisa buah2an ni mahal sikit berbanding perisa lain tapi saya suka bagi yg ni sebab dia senang membuang.






No comments: