SENANG CARI

05 December 2011

SAKIT PINGGANG

salam...


sudah masuk hari ke 3.....


lecehnya sakit pinggang ni.
memula rasa hari sabtu petang..puas fikir apa puncanya sebab tak dak pun buat benda pelik2.tak dak angkat benda berat.setakat drive balik kampung tak pernah lagi jadi sakit pinggang.sampai malam dekat nak tidur baru teringat...paginya belakang ni dah dipanjat oleh d'bambam.....masa dia panjat tak rasa apa2 pun.tak sangka nak sakit macam ni.tulang dan muscle dah tak kuat gamaknya....aging????!!!...

dah makan ubat tapi tak berapa nak lega sangat...makan pun sebijik ja..hihi..anyway,hari ni elok sikit dari malam tadi.cuma bila angkat barang berat2 terasa senget semula.baru tau macam mana patient rasa bila sakit pinggang.hari tu ada patient cakap dia sakit pinggang sampai nak masuk kereta pun payah...sekarang saya yg rasa plk.

harap2 cepatla lega.banyak kerja nak buat ni...paling penting nak tidur selesa semula.


4 comments:

nuyin2u said...

kena jaga betui-betui tu kan doc..hubby saya sakit tu hari 3 bln jugakle..tmbh pulak dgn masalah tulangnya yg mereput...seksa nampaknya..

ieda said...

nuyin2u
jangan la sampai 3 bulan hendaknya...anyway hari ni ok sikit lepas kena urut.

kakyong said...

kak,
makan ubat apa kalo sakit pinggang.. suami saya lepas raya aritu sakit pinggang, sampai seminggu lebih.. berurut dgn mak dia.. lega.. pastu stop tak buat kerisik 1 bulan.. bukan apa, suami buat kerisik manual.. goreng oakai tgn.. tumbuk pun guna tgn juga..

ieda said...

kakyong..
ambik painkiller ja.tapi macam dia, kalau selalu buat kerja macam tu mmg sakit boleh berulang.