SENANG CARI

08 December 2011

DEMI NEGARA....YANG TERCINTA.....

salam..
buka ja blog hari ni nampak iklan semakan pemilih SPR.
pilihanraya umum ke 13 is just around the corner.
bila agaknya???
ramai yang kata bulan 3 tahun depan...wallahualam.tunggu saja.
apapun untuk cuti sekolah bulan 3 tu tak boleh nak plan apa2 program lagi.kena tunggu pengumuman kerajaan dulu.
reunion ka...konvoi ka....semua plan buat bulan 6.

ingat lagi masa kat universiti dulu.ada perayu undi masuk kampus nak bawa student pergi mengundi.bila jumpa group @ geng saya,kami just jawab..."kami tak cukup umur lagi"...hehe...hampeh.padahal dah terlebih umur pun masa tu.but being medical student,kami mmg tak involve bab2 politik ni.tak sempat.nak mendaftar pemilih pun tak sempat.tapi kalau fakulti lain memang agak aktif.cuma masa tu pelajar tak boleh campur tangan bab politik negara.sekarang ni dah diberi kebebasan untuk terlibat dengan politik.cuma diharapkan golongan pelajar universiti sekarang ni dapat bertindak mengikut akal yang bijak seiring status warga kampus.
tak kisahlah sama ada pro kerajaan atau pembangkang, setiap tingkahlaku & bicara biarlah mencerminkan peribadi orang berpendidikan.
yang utama,pelajaran jangan diabaikan.biar cemerlang dalam semua hal.kesian ibu bapa yang mengharap kepada kejayaan kita.


SAYANGILAH NEGARA KITA


dengar lagu ni teringat kemeriahan konvoi kembara merdeka.
harap2 dapat join lagi pada masa akan datang.


****tak minat jadi ahli politik sebab nanti tidur terganggu****

4 comments:

eRiNsZ said...

shahdu lak tetiba bca pos ni... membara wehh

psttt sambil tu:
jom join contest senang kat blog erin:

http://ehemsz.blogspot.com/2011/12/like-eisya-contest.html

yang lain pon jom join
(klo nsib baik ada ole-ole utk si nabila syg)

insan kerdil said...

kehidupan....adalah tentang perjuangan...yang 'terhimpun' dengan pelbagai 'kisah' pengorbanan....'terlahir' bersama 'nya' pengharapan...kesinambungan dalam mempertahan...perlu jua 'mengisi'...atas nama syukur.....

biar pun ada ketika nya....'tersadung'...'terkeliru'....'tersilap'....'tersalah'...pada tiap langkahan yang diatur....atas hakikat kejadian makhluk......yang bernama manusia....

namun....hidup adalah 'pengajaran' yang 'mengajar' dalam 'belajar'......pada yang terus percaya dan yakin...pada Dia Penentu...Pemutus...Pemilik Mutlak....

Dia yang Maha Esa...Dia yang Maha Mengetahui....

Dia yang sama sekali tidak akan memungkiri janji...dan Dia juga sama sekali tidak akan menzalimi....

semoga Malaysia terus dilimpahi rahmat dan perlindungan oleh Allah S.W.T yang Maha Esa....diberikan petunjuk dan panduan pada tiap pengemudi.....dikekalkan iman tiap hamba2 Nya......sehingga ke akhir hayat....

ketentuan Allah adalah rahsia Allah....

wallahu'alam...

Outbound Malang said...

mampir sob..nice post..teruslah berkarya dan sukses selalu..jangan lupa kunjungan balik ya..:)

kakyong said...

saya pun tak leh imagine camana lah life YB2 wanita tu kan.. tak tentu masa.

skrg ni pun kak dah berkhidmat utk negara & masyarakat.