SENANG CARI

08 November 2011

JOM KURUS

salam..

last week I managed to stop taking rice for one whole week...fuh!!!...record tu.
tapi menjelang raya,dek kerana duduk rumah maka hancurlah diet tu.tambah plk dgn kenduri korban sekarang ni...

beberapa orang kat keliling ni selalu cakap...kenapa nak diet,tak gemuk pun?
hah!!....ayat2 macam ni yg buat saya perasan kurus...walhal kain makin ketat kat pinggang.tengok kat cermin pun boleh nampak makin debab.tak boleh dah....kena sedar diri lepas ni.


berat yang selesa bg saya ialah sekitar 45kg....pernah turun ke 42kg masa houseman.tapi sekarang....???....minimum of 9kg to get rid off.
possible???....yakin boleh!!!!


next week start balik diet.
tapi saya tak boleh la nak buat perfect Atkin's diet tu...mau pitam.


jom sesapa nak menguruskan badan...lets do it.



6 comments:

kakyong said...

saya pun dah makin berat kak.. almost reach 60 kg.. walhal, letih la nak turun 10kg+++..

bertahan 1-2 minggu jer mengurangkan kadar nasi.. tp bila musim kenduri.. bila musim suami x beli lauk.. tpaksalah makan nasi lebih dgn sambal.. :p

Daddy Ziyyad said...

confirm boleh kurus!! serius.

Bulan puasa yang lepas, saya buat rekod 30 hari straight tak makan nasik, waima sebutir pun.Hilang 9.5kg!!

Tapi lepas tu makan nasik balik sampai la ni..huhuhu...ni nak diet balik..ekekeke

Pnut said...

eheheheeh saya pun tak boleh lelama buat atkins, mula-mula dulu buat tahan 3 mggu, turun dalam 6kg... pastu stop.. diet cam besa, tapi naik, pastu lepas raya naik dan naik.. ahahah sekarang try buat atkins, tahan seminggu je.. ahahaha sekarang amalkan makan buat dan sayur je.. nasi tak amek.. ehehehe baru 3 hari, dah turun 1kg

Noina said...

yeah..go kak ieda go...!!
ina pulak skrg ni mcm tak control makan dah..huhu..agaknya period banyak sebulan nih.buat ina rasa lapar sgt..betul ke kak? huhu...

Bicara hati ibu aisya said...

Kak, nak join gak.
Saya ni berat pun macam di pam-pam skrg.nak kena turunkan berat sekitar 8kg.Mak aiih..banyak tuh.Niat di hati nak diet tapi selalu jer terbabas.Camner nih nak kurus balik.huhuhu...

ieda said...

kakyong..
lets do it...nasi lebih tu selalu buat masalah.akak pun suka perabis gak.sayang.

DZ..
lepas makan nasi ni naik balik berapa kg?hehehe

pnut..
tengok berat pnut turun yg buat saya jealous tu.

noina..
period banyak mmg letih..makan benda lain instead of nasi.

ayu..
jom...jom....kita update lepas sebulan nak?