SENANG CARI

27 October 2011

RM 970

salam..

senang saja duit keluar kan?
mujur berpunca dari diri sendirikalau org lain yg buat hal mesti ralat.

what was that RM 970 for?
my i10 la.....
tukar tayar dgn rim sekali.
bukan saja2 gatal tangan nak rim lawa tapi dah terpaksa.
lebih sebulan lepas terlanggar lubang kat tepi jalan...terus bengkok rim depan kiri.dahla tayar belah situ ngok ngek.asyik hilang angin ja.memang pernah kena paku tapi kat tempat tampal tu elok ja.bila g check tak jumpa bocor pun..3,4 kali pi baru dapat...kecik sesangat lubangnya.bila rim bengkok tayar pun pancit sekali.
oleh kerana masa tu agak kering,just repair saja rim & ganti tayar 2nd.drive memang tak sedaplah kan.kereta baru (tak sampai setahun) tapi bila drive rasa macam kereta 10 tahun.

sejak minggu ni rasa macam tak balance (tayar gelong) bila bawa slow.SU belek2 barulah terperasan tayar 2nd tu dak teramat botak.nak nampak benang dalam tu dah......fuh!!!!sib baik tak meletup masa kat jalan.dahla masing2 drive macam ribut. 3 tayar lagi pun botak jugak.walaupun tak teruk sangat tapi dah sampai tahap kena tukar.
makanya....memikirkan keselamatan kenalah keluarkan jugak budget utk i10 ni....no compromise for any car defect okay...

lunch break tadi melepakla kat kedai tayar member SU selama satu jam setengah.
balik tu rasa macam drive kereta baru...hihi...ringan ja.
mahai laaa benda alah ni


****ingatkan kena keluar dalam 5 atau 6 ratus ja...hmmmm****
****kan elok kalau ada jual rim sebiji2...takyah nak beli 4 sekali gus****
****bila tayar elok minyak pun jimat****

2 comments:

h4ni3 said...

takpe la kak spend sket
yang penting selamat :))

ieda said...

h4ni3..
memikirkan keselamatan tu yg alih budget ke kereta jugak...