SENANG CARI

29 July 2011

TENGOK BOLA DENGAN PERDANA MENTERI

salam..

sesi klinik petang semalam.....sanggup di 'off'kan semata2 sebab dia ni....
our beloved PM


SU punya hal la ni...
kebetulan PM ada lawatan kerja ke Kedah maka diadakan sekali sesi bertemu dgn rakan2 FBnya iaitu majlis MARI BERJUMPA,MARI BERHUBUNG.hanya yg terpilih saja yg boleh jumpa.SU antara yg terpilih dan dia masukkan nama saya sekali.
makanan saya....sos putih tu sedap.

so petang semalam berangkatlah kami ke Alor Setar.katanya by 4.15pm kena register.kami sampai dekat pukul 4...oklah kan.pas daftar boleh makan2 dulu.banyak juga kuih..taste? not bad.
bodyguard ramai sangat...
nak ambik gambar pun susah.nampak baju SU separuh ja.
paling kanan tu pun bodyguard jugak.


memula depa kata PM sampai pukul 5 lebih...tunggu punya tunggu last2 dekat pukul 6 baru sampai.tapi takpa..faham2 ja lah.bila ada macam2 acara semestinya timing lari.lepas speech dari PM ada sesi soal jawab...tanyalah apa pun beliau jawab..personal pun takpa.tapi bukan semua org boleh tanya...depa pilih ikut kertas yg dimasukkan dalam bowl.ingatkan SU tak dapat chance...sekali dipanggil juga...org yg last boleh tanya.alhamdulillah.bukan senang nak dapat peluang ni.

dapat juga peluang untuk memberi sesuatu kepada PM...(@ lebih tepat meminta bantuan).
apa dia? nantilah...kalau ada response positive saya cerita kat blog.kalau dia diam saya pun diam jugak...hihihi...fair?


malamnya ada jamuan makan di Dewan Wawasan Jitra.yang ni sebenarnya utk VIP tapi kami berdua yang tak VIP ni dijemput juga oleh kawan SU yg merupakan anak salah seorang VIP yg terlibat.org ajak makan on sajalah...lgpun tak jauh mana dgn Alor Setar tu.
alhamdulillah...makanan sedap.....(mujur..hihi).
the food....
bawah kanan tu sedap...ayam masak apa ntah.
gulai daging kat tengah pun best.

walaupun duduk kat meja VIP,nasi lambat sampai....so meratah lauk dulu la.

atas permintaan PM siaran langsung bola malam tadi ditayangkan kat big screen...ada 3 screen semuanya.tapi start tengok 2nd half saja...masa awal tu biasalah speech bagai.
penyanyi undangan...Syarifah Sheril Aida & abangnya Syed Sobri.
tengok la big screen tu.
bila bola start ja Syeril terus berhenti nyanyi.
suara dia ok gak...& masih lawa macam dulu.

our beloved PM.
masa ni Datok Johari tgh bg speech kot.

masa M'sia score bisingla dewan sekejap...pastu S'pore score dewan mula kosong.kami pun keluar awal sebab takmau tersangkut dgn konvoi PM yg nak balik mlm tu jugak.agaknya PM terkejut bila habis bola tu..toleh belakang dewan dah kosong..tinggal yg wajib ada kat situ ja.rupanya PM minat bola...sebab tu dia minta siaran langsung ditayangkan kat dewan.

kapal terbang 1 Malaysia


otw balik SU ajak singgah airport...nak rakam gambar konvoi PM...tak leh la dgn konvoi2 yg ada polis ni.....wajib nak rakam.maka bertapalah sekejap kat airport Kepala Batas.org lain mai nak tengok & salam2 PM.kami mai sb nak ambil gambar ja.tunggu sampai kapal terbang tu take off....semangat betoi....pastu bila drive nak balik rumah dah ngantuk teramat...saya takleh drive malam sekarang ni sebab mata pendua saya dah dipatahkan oleh "nabila the bambam"...alhamdulillah selamat sampai..



kesian tengok orang2 politik (pemimpin2 negara)...seharian bergerak ke sana-sini.nak puaskan hati semua org...letih ooo...
PM plk dengan lutut yang terseliuh...sian tengok dia naik tangga kapal terbang...terdengkot2..
he's due for operation this coming Monday...moga semuanya selamat.

2 comments:

Sz said...

mata pendua ye kak...
pandai ambam suh mak dia tukar design lain la tu...

ieda said...

Sz...
bambam tu memang...tangan pemusnah...hehe