SENANG CARI

26 July 2011

JOM MAKAN

salam.
hari ni kawan SU start buka gerai koay teaw kerang kat depan ni.mulanya nak start hari pertama Ramadhan tapi memandangkan kat depan ni adalah 'hot spot' orang berniaga di bulan puasa maka kami suruh dia start dari sekarang.lambat2 nanti tapak orang ambil.kalau puasa Isnin maka hari Sabtu orang akan start booking tempat.Sabtu pula kami cuti so tak boleh nak halang kalau orang lain letak meja.

actually SU pun dah lama buat roti john kat depan kedai dia waktu malam.mula2 dulu kawasan ni sunyi ja.alhamdulillah sekarang makin ramai yang berniaga.kedai sebelah pun dah ada penyewa baru buka restoran.seronok berniaga ramai2 macam ni.dulu masa kami buka kedai runcit, kawasan ni meriah siang malam.bila my sis tutup kedai runcit tu (sebab kena jaga my parents yang uzur) keadaan mula jadi suram.kedai runcit yang kat sebelah pun tutup.orang lain sewa buat ofis ja.sekejap buka sekejap tak.siang2 boleh tahan juga sebab ada kedai makan tapi bila malam semua tutup...sunyi.kadang2 tinggal klinik dgn gerai burger ja.tapi sejak seminggu dua ni suasana makin meriah semula.
 harap2nya bila student UITM dah habis cuti lepas raya nanti suasana jadi tambah meriah.semangat la jugak nak kerja.


No comments: