SENANG CARI

19 July 2011

BUDAK KECIK AKAI BESAQ

salam.
malam tadi budak kecik buat perangai.tak pernah2 buat macam tu pun sebelum ni.ingatkan dah kena sampuk...hihi.
saya dah mengantuk yg teramat sgt.dgn cuaca panas sekarang ni mmg tak selesa sungguh.makanya balik kerja ja terus mandi (biasanya lepak2 dulu tenangkan kepala).budak kecik ni dok kat luar...menikmati angin malam dgn kakak dia sambil dok kacau anak gebu.

bila dah mandi kurang sikit rasa mengantuk tapi mood nak mengemas mmg elllek la.just pi baring2 kat hall.budak kecik sibuk dok tolong kakak masukkan anak2 gebu dlm sangkar.dah siap semua tu baru  masuk dlm rumah nak minum susu.tapi tetiba ja buat perangai.asyik nak nangis.semuanya serba tak kena.baring kat lantai nyot nyot sikit...melalak.kakak pujuk ok sat...pastu sambung melalak.saya plk pujuk2.minum sikit g...ubah pi baring kat atas kerusi.pastu nak turun plk.terkena botol susu & tertumpah sikit...melalak lg...ish....sib baik abah tak balik lg.kalau abah ada sure dah kena marah.abahnya tak suka dok dengar melalak tak tentu punca mcm ni.bukannya ada sakit kat mana pun sebab kalau sakit dia akan bgtau.yg kakak dok gelak.mula2 dia ingat nabila nangis tipu2 sebab dia ni suka berlakon...bila tgk muka nabila baru dia cakap..."laa...teriak sungguh2.."...sambung gelak lg.
tp satu perkara ttg budak ni...muka dia mmg lawak kalau dia nangis...tambah2 kalau nangis sb kena usik.kdg2 saja ja bg nangis...syok tengok.

back to malam td...sambil nangis2 tu sat dia lari pi bilik along...bgtau kata kakak buat.satg mai kat kakak kata along buat.pastu mai kat umie...lama gak la dia buat hal.last2 saya letak kat riba pujuk2 baru ok.tapi sat ja pastu dia cari pasal pi bergumpal dgn kakak plk.kaki tangan semua naik.budak ni kalau melanyak orang,saya pun surrender...banyak betoi tenaga dia.kakak tak tahan terus lari masuk bilik...trick jugak tu nak ajak dia masuk tidur.tapi dia keluar balik sambil melalak.malas dah nak layan.saya angkat ja masuk bilik semula bg tidur.

bukannya nak lena mudah2 budak ni...nak main2 lagi.sampai abahnya balik mata dok terbeliak lg.tapi dah tak melalak2 dah la.lama2 tu saya biarkan ja dgn kakak dia.tak daya nak tunggu dalam bilik tu lama2...nanti saya yg terlelap dulu.dia pun diam ja masa saya keluar bilik.kdg2 dia tak bg..kena tunggu sampai dia terlena.
dah besar ni banyak sungguh peel dia.

cuma satu ja lah...kebelakangan ni nak pi sekolah dah tak banyak kerenah.seronok kot sebab ada kawan baru anak penyelia kat situ.kawan baru ni kecik lg...tapi budak biasa (bukan anak istimewa).nabila lebih suka main dgn budak biasa berbanding dgn anak2 istimewa.mungkin sb dah terbiasa.


lg satu perangai dia...suka menyakat org.
ni tgh dok sakat si kecik sorang lg tu (danial kot nama dia...dok panggil dolah ja..hehe).
suka2 dia buat abah org mcm abah dia...siap peluk2 manja lg tu.
letih pakcik Bob melayan...dah la berat.
gambar ni diambil masa buat makan2 geng NARC & friends hari sabtu baru ni.


4 comments:

Noina said...

tgk gambar Nabila berdukung nampak dia tembam betul kak..hehe..hurm..mmg banyak akal budak2 ni kan..ina selalu ckp kat Nabila.."kepala konit banyak akal" hehe..

SURIA AMANDA said...

makin semangat dia kan...

h4ni3 said...

bape kilo dah dak kecik tu? tembamnyaaa..

nabila nak cari ayah angkat baru ka? hehe

ieda said...

ina..
kepala kecik tapi penuh dgn sel otak..hehehe

SA...
semangat malaysia boleh!!!

h4ni3.
still maintain kat 20 kg..
bapa angkat dia dah ramai sgt...semua dia panggil abah.masa berebut abah ni siap sebut..."abah ami.."(abah kami).