SENANG CARI

07 June 2011

TAKMO PINDAH DAH!!!!

salam..

minggu yang super meletihkan buat saya & keluarga.
actually sejak minggu lepas lagi.

kisahnya...
kami pindah rumah.
alhamdulillah...rumah dah siap.
pindah dekat ja pun..tapi kecoh kemain..hihihi..

rumah masih dalam situasi tunggang langgang.
nak cari baju untuk g kerja pun pening kepala.
SU yg pack barang2 dlm bilik sebelum angkut.
bila tanya dia letak kat mana
"ntah..lupa.."
adehhh!!!!

sekarang ada 3 rumah untuk dikemas.
1...rumah baru
2...rumah depan 
(dah jual & perlu bersihkan dalam minggu ni walaupun duit tak dapat lagi)
3...rumah yang sewa sebelum ni.


kerja tak mampu nak cuti lagi sebab tak daya nak bayar locum
(pindah rumah guna banyak duit!!)

budak kecik bambam sgt happy dgn rumah baru sebab dia boleh lari2 sepuas hati tanpa terlanggar bucu.
berbaloi la dia tolong angkat barang siang malam sampai tidur pun pukul 1 lebih.
(sanggup meleleh air mata tahan mengantuk)

budak kecik sebelum menjadi bambam 
(gambar 2009)

gambar rumah??
tak yah la lagi...buat pening pala ja nengoknya.

7 comments:

Sz said...

nak pening kepala!
nak tengok rumah!
heeee

Pnut said...

pindah rumah memang memenatkan.. tak sanggup dah..ehehhe

Pnut said...
This comment has been removed by the author.
SURIA AMANDA said...

akak...dah siap semua nanti amik gambar tau....

Kerikil Kehidupan said...

wahh kak ieda...byknya rmh nak kena kemas..mhl gak ke byr dr locum...

NB KARA said...

ieda pindah rumah memang penat. Ingat dulu dari renovation rumah sampailah pindah semua akak uruskan, sebab suami biasalah. Dia tak tahu aje madang..ha ha. Satu hari akak duduk kat tangga akak menangis. Sebab penat sangat. kadangkala ada juga kawan yang kerja di developer suggest rumah baru lebih besar tapi bila ingat akak kena uruskan tak mahulah akak pindah rumah lagi..

ieda said...

Sz...
tunggu saya habis pening dulu...hihihi

pnut...
dulu masa muda2 saya suka pindah rumah.tapi la ni tak daya dah la.dengan gangguan budak kecik tu lagi...nak ngemas pun nak kena timing.


SA..
insyaAllah...kalau nampak ok baru masuk gambar...hehe

nanie..
locum sehari 200 lebih jugak...kalau patient ramai takpelah...ni bukannya tentu lagi.buat sendirilah pelan2.

kak yati..
SU tolong2 juga tapi bahagian cleaning ja.bab2 mengemas barang dia tak ambik peduli pun...huhuhu
saya pun takmau rumah besar2...nak ambik apa2 semua jauh2..