SENANG CARI

10 May 2011

SAYA TAK SUKA JEM

salam
area SP tetiba jadi sibuk dalam minggu ni.
puncanya???
tengok gambar kat bawah ni.


merata2 tempat ada streamer ni.
yang tak bestnya kat area jeti Merbok jalan dah jem.
sibuk dgn agenda baiki jalan.dah berkurun jalan tu berlopak & tak rata.tapi bila ada lawatan rasmi ni barulah kalut nak elokkan.memang best bila jalan dah rata.tapi bila buat dalam masa singkat ni faham2 sajalah kualitinya.dah tu buat sepanjang waktu siang.....letih bila nak lalu kat situ.esp time org balik kerja yg clash dgn budak2 balik sekolah.
peang tadi saya pi ambik budak2 ni kat sekolah....perjalanan yg sepatutnya ambik masa 20 ke 30 min (pergi balik) dah jadi sejam lebih...
nak ambik jalan alternatif rasa tak berbaloi sebab jauh.

mujurlah DYMM tak melawat Tg Dawai...kalau tak lagi banyakla jalan nak kena baiki.

takleh nak imagine hari sabtu ni cemana keadaan kat situ.Permaisuri Agung nak datang jeti tu hari sabtu.bebudak ni sekolah ganti....ada exam plk tu.SU tak dak...sayalah nak kena meredah org ramai2 tu....hmmm...tak sukanya.kalau tak exam mmg sah2 bebudak ni kena ponteng.

notes:
1..bagus gak org2 besar ni dtg melawat...barulah nak nampak kemudahan awam dibaiki.
2..andainya org2 besar buat lawatan mengejut kan ke lagi best...baru nampak our real life situation.
3..bila ada event macam ni kenapa tak prepare awal2...lets say sebulan ka...bolehla depa buat jalan time malam2 masa jalan tak sibuk.
4..kesian tengok buruh2 yg bekerja tungkus lumus tengah panas.....membahang cuaca sekarang ni....dengan asap kereta yg lalu lalang lg....habisla lungs depa.

tgh doa bg cikgu besar sekolah budak2 ni batalkan kelas ganti sabtu nanti....amin..


4 comments:

Azma said...

seronok duk sana kan..jammed jarang2 skali. Saya kat sini kalau boleh nak pindah cpt2 kat tmpt yg x jammed camni..

Sesekala kak..nikmatilah jammed yg 'sgt sedap' tuh!! hehe..

yanie anuar said...

singgah n follow

ieda said...

azma...
jem ni takdak roti...hahaha

yanie...
thank you...datang2 lagi yer.

Pnut said...

sepupu saya hat mengajaq kat sekolah merbok tu , pun komplen jem, dan sebok depa turap jalan.. biasa la.. bila Agung nak mai, JKR otometik leh dpt peruntukan dari kerajaan persekutuan. Kalau dah jenuh kerajaan negeri mintak tak dpt-dpt...

haru