SENANG CARI

04 May 2011

SALAM KEMBALI...JOM CUCI MATA

salam kembali..
tu diaaaa!!!!berkurun tak masuk rumah ni...ish..ish..ish...

minta maaflah kepada semua tetamu yg menjenguk..tuan rumah weng2 sikit.banyak kerja nak kena buat.tapi dalam banyak kerja tu sempat lagi pi makan angin...eh!!...makan durian.

30.4.2011 (sabtu)...weekend yg agak panjang.
memang pantang la ada weekend panjang2 gini...mesti nak berarak kat jalan raya.makanya,sempena meraikan penghujung musim durian (season pertama) kami ahli2 NARC sempat memeriahkan kawasan perkelahan ULU KENAS Kuala Kangsar Perak.

keluar rumah pukul 7.30 pg kemudian berhenti sana sini nak cukupkan korum maka akhirnya sampai juga kat tempat berkelah tu sekitar jam 11 pagi.semua yang join adalah 9 keluarga (avanza sahaja)

ketibaan kami disambut oleh deretan ini...

seperti biasa,acara pertama ialah mengisi perut.
pulut pun ada.
nasi & lauk pauk pun ada gak.

abang baby dgn penuh gaya...tapi gagal..hahaha!!

sambil tu chip potong kek dgn anak2 terunanya..
3 beranak ni lahir bulan april..

sikecik & abahnya berkongsi tarikh lahir....
sebab tu perangai serupa kot.

lepas makan terjun sungailah....
nurul...nabila...anis

area kami

pasir halus & bersih..macam kat pantai
haris & ???...lupa nama la dik...sori no..

turn abah pegang nabila
budak kecik ni tak tau takut...letih nak pegang dia.dah la berat.

ibu2 bergosipping..
budak baju merah (boboy) baru lepas sentap

bahagia la depa...
our sukuriti gad

tempat yang cantik.....air laju mungkin sebab musim hujan.
memang kena hati2 sebab kedalaman air tak sekata walaupun dalam satu 'pool'.

sisa makanan 'opet'

lepas mandi..makan lagi...pastu mandi lagi...pastu makan lagi..
memang hantu air & hantu makan la geng ni..
si kecik kenit yang sangat baik...
lain kali ada konvoi join lagi yer...

main dgn pokok sb semua org tak larat nak layan dah.
dia uk..uk masa ni tapi umie tak perasan.dia dah bgtau tp umie tak percaya...(hihi).
sib baik sebelum bergerak tu terperasan jugak...terus salin.terpaksalah org lain tunggu.
bukan senang nak salin pampers budak ni...banyak main2.

lebih kurang 4.30 ptg baru bergerak balik.tapi singgah dulu kat pekan KK sebab ada KARNIVAL VESPA,MOTOR KLASIK & KERETA ANTIK.saya tak join..tunggu dlm kereta ja sb dah tak berdaya nak jalan...lgpun hujan.mek kecik pun dah terbongkang.


4 sekawan...our bujang teruna

actually pameran tu pun dah nak habis sebab dah lewat petang.
lepas pilot2 & anak2 teruna jamu mata kat situ kami bergerak untuk isi perut sekali lagi (see...hantu makan kan???)
dah tak cukup 9 family

lepas makan baru bergerak balik rumah.
highway jem!!!

sampai rumah pukul 9 lebih sebab SU ajak singgah PERDA utk isi perut lg...(lagi????)...dia ja yg makan.kami minum ja pun.

sekian laporan cuti kami...
(laporan ttg budak bambam menyusul kemudian)

3 comments:

dangarumbia said...

Wah!
Durians...
Sambut hari jadi lagi..!
Main air pulak...
Seronoknya... lama tak suka-suka macam ni...

Yana@Noni said...

Best nyer kak...mesti happening giler..hihihi

ieda said...

dangarumbia
jom suka-suka...makan durian sambil mandi manda kat air terjun..tak panas badan.

yana..
semestinya..tp mood akak tak berapa nak ok..letih..