SENANG CARI

18 April 2011

RAJA BUAH

salam hari Isnin.
selamat kembali ke ofis.
kat sini cuaca mendung & mata pun jadi mendung tiba2.
mana mata tak mendung....sarapan pulut lemak dgn durian.
dah banyak hari mengidam nak makan pulut durian.beras pulut yg SU beli kat Siam pun dah lama terletak dlm almari.malam tadi habis kerja terus ke pasar malam.semangat cari durian.tapi alahai.....ellleekkk...takdak buah pun.yang ada org jual pulut durian siap dimasak.tu pun durian dia dah tak berapa elok.

dari pasar malam terus ja ke rumah pengasuh nabila..ambik budak bambam tu.keluar ke pekan.SU ajak lalu ikut Bedong.sampai situ pasar malam pun dah habis.so jalan terus ja.dekat2 nak sampai simpang lampu isyarat ternampak satu lori tengah turunkan durian kat tepi jalan.ada orang tunggu dgn raga durian kat situ...teruslah U turn kat traffic light & singgah beli kat situ.
katanya durian dari Pahang..tak kisahla kan...janji durian.
sekilo RM7...ambik 3 biji = RM24.
balik rumah lepas bg budak bambam tidur baru buka durian tu.
wallaaaa...


kami berdua habiskan 4 pangsa (bukan 4 biji tau) pd jam 12 malam.
mujur tengah malam tu hujan.

hari ni buat pulut kukus then campur santan makan dgn durian tu.
sebab tu mengantuk...banyak kanji.mata jadi berat.
yg tgh berdiet...jamu mata dahla noooo....

15 comments:

hani@debumelukut said...

salam singgah...duriannnn...

Daddy Ziyyad said...

wowwww..durian.....

tgh tunggu musim nya kat rumah MIL saya

QASEEH HATIKU QASEEH said...

ermmmmmmmm...sedapppppppp nya..
telan air liur ...klup3x..zrpppppp...
suda lah sy arini pusa ganti...huhuhu..mn lah mo cari durian d KK, sabah tym2 mcm nie..klu ada harga jgn ckp lah..rm24 tu..myb dpt sebijik durian aja...T_T

Azma said...

mmmm..yummy.. memang sedap & memang mengantuk tahap gaban bila dapat 'melahap' pulut durian ni.. :D

SURIA AMANDA said...

bestnyaaaaaaa....sib baik x leh mkn banyak...

ieda said...

hani...
do come again..tq.

DZ...
tahun ni kamu kena belajar kopek sendiri..hihi

qaseeh..
RM24 sebijik???mahainya...cuti sekolah nanti datang s'jung..still ada musim rasanya.

azma..
kena cover dgn kopi..kalau dak takleh buat kerja.

SA..
boleh ja..tapi panas laa..kena minum air banyak2 ataupun cover dgn manggis kalau ada.

roserose said...

sedapnya durian tu

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Terliur makcik nengoknya. durian kira kilo nak kena babab dorang ni.amboi nengok isi besar cam tu 4 pangsa dah kenyang.

ieda said...

rose..
mmg sedap..lemak berkrim.

cik ina..
sini memang mostly kira kilo.kdg2 ja jumpa kat pasar malam kira longgok.

LiFe KaMi said...

ish2 cantiknya lah isi durian tu..
terliur dibuatnya..
slalu kalau ada dkt2 umah je bru beli tkpun ada motor, tkut keta berbau je..:)

ieda said...

life kami..
takpa..keta berbau sat ja...janji perut kenyang..hihi

h4ni3 said...

mak makan durian... tapi encik apek tak bagi green light... uwaaaa

DrSinga said...

kucing tidor!!!!

ieda said...

h4ni3..
makan kat luar ja..pastu berus gigi lama2..hihihi

DRS..
yg ni kucing kembar.

Faryza said...

sedap nye kucing tido...bila laa nk blk kg ni...waaaaarrrrgghhh