SENANG CARI

14 April 2011

NAK MAKAN PUN SUSAH

salam.
esok Jumaat.budak2 cuti sekolah (tp umie depa kerja).rasa macam nak masak tapi tak dak idea nak masak lauk apa.dah lama tak masak.asyik beli ja.mujur bebudak ni & bapa budaknya pun tak kisah.janji perut terisi.tapi saya plk yg boring dgn lauk2 kedai ni.
asyik benda sama tiap2 hari.

mmmmmmm......
ayam ka ikan?
nurul suka ikan.
SU suka ayam
(kalau ikan kena tenggiri masak kicap kak jah..mana nak reti buat)
along dgn nabila tibai segala.
saya suka ikan.
mmmmmmmmm...
nak masak banyak2 jenis mana sempat...kita kerja.
peninglah!!!
sat gi beli ayam & ikan
pagi esok baru decide nak masak apa.

dengarnya PIZZA HUT ada diskaun 50%
diskaun apakah itu?



 brunch saya hari ni....RM4.00
murah dak?

4 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

nurul sama ngan firdaus suka ikan ikan , sedap. kalau RM4 murah tu, ikan besar. sama ngan makciklah suka ikan kuah ekor.lagilah ikan bawal hitam tu sedap.

Suhana Shahril said...

Datang menerjah blog penaja contest.
Ohh, Ana sejak mengandung, dah mula masak2 balik sbb x brapa nak lalu makanan yg dibeli di kedai. Kekadang jer, beli.Itupun kalau x larat sgt @ x ada stok bhn mentah dlm peti sejuk. Feveret sejak pregnant ni, ikan aje. X kiralah ikan kecik ke,ikan besar ke (cam gerut/ siakap). Bukan masak special mana pun dan bukannya masak byk menu. Hanya cukup 1 @ 2 jenis lauk jer. Kalau ikan- ana kukus @ bakar. kalau ayam- ana goreng (ana2 suka kalau ana buat resepi ala2 kfc). Sejenis menu lg- sayur @ sup utk kuah. Kalau xde kuah,kesian plak kat anak2, makan nasi kering.hehehe...

Pnut said...

alahaiii dia tayang ikan bawai pulak...

dan-dan rasa nak masak gulai ikan bawal esok... ptg ni pi cari ikan la...

SURIA AMANDA said...

giler murah ni kak..kalau kat KL cecah rm6.50 dah ni..bawal mahal la ni kan?