SENANG CARI

10 April 2011

CEPAT BAYAR!!!

salam

hari ni dah 10 April....hujung bulan ni birthday saya...ehhh...silap..hujung bulan ni kena settle bayar income tax.
tapi yg bisnes2 (mcm saya) tarikh akhirnya hujung bulan june nanti.
sapa yg tak bayar lagi?

saya pun belum siap akaun segala lg pun.biasanya by this time semua dah bg accountant tapi tahun ni malas tahap maksima (apasal????).semua tak siap lagi.mesti bisinglah tukang buat akaun tu nanti.dahla mulut dia mmg bising...hehe...sib baik member.tapi member2 pun dia punya charge standard biasa ja..no discount.tp takpa...dia pun bisnes jugak kan.I pay as you charge.servis dia mmg oklah.semua dia buat.saya mmg tak faham langsung bab2 akaun bisnes ni.berpuluh kali dia explain tak reti2 gak.
last2 keluar ayat ni...
"bib...hang takyah explain lah.pening kepala aku.nanti kalau depa tanya aku suruh jumpa hang".
(walaupun masa menengah saya suka buat akaun dlm subject perdagangan)


masa kerja gomen best kan...semua org ofis buat.
no headache



1 comment:

padlie said...

akaun meniaga memang pening..

saya setelkan awal tahun ni.. kawan yg buat skali sumer dah dpt cek untuk bayaran yg lebih.. sy je belum sbb diorang nak check status OKU sy dulu kot..