SENANG CARI

09 March 2011

MARVELLOUS!!!

salam..
lunch break sempat balik kampung hantar barang2 my sis....12.45 keluar,3.30 masuk keja semula...SP ke kepala batas kedah.drive avanza.pi balik minyak RM20 tak habis pun...rasa2 guna dalam RM15 ja....jimat kan?

my sis suruh makan nasi.memula tak mau sb nak cepat.tapi bila buka tudung saji nampak ikan pekasam goreng...alahai!!!...mana leh tahan.ngap dululah.
sedap ikan tu.my cousin yg buat.dia jual 1/2kg RM5...
gambar tak ambik sb tak bawa kamera.so kita tgk gambar en google ja.
rupa lebih kurang gini bila dah goreng.

ni rupa ikan sepat benua.lebih besar dari sepat kedah.
sepat kedah....
yg ni bubuh garam kunyit...goreng garing2.
makan dgn nasi panas2...mmmm.....ada plk sambal belacan yg campur buah macang..
3 pinggan pun tak terasa maaa.....

**ish...lapaq nasi la pulak!!!

7 comments:

makdara TERdiva said...

huwaaaaa! lapoooor

h4ni3 said...

ikan pekasam, makan dgn nasik sesaje pun sodapppp

ME said...

ieda, jualla online .. pack vacum betul2 insyaAllah okay, mcm diaorg jual terubuk sarawak. Me kalau balik selalu borong tapi nak tunggu balik .. mak aiii . & my friend kat MIri pun ada yg teringin sgt minta send sana. Kalau blh buat pls let me know kat fb .. nak hantar kat dia, kesian sgt.

ieda said...

MDT..
jom makan...hihi

h4ni3..
nikmat!!!rugi sapa yg tak penah try.

ME..
nanti saya tanya dgn sepupu saya tu...i'll let u know.

NB KARA said...

ieda balik bercuti ni tak tahu makan apa, ikan pekasamlah yang akan makan. Tapi akak beli di kedai Frozen, Fama punya. Sedap sangat. RM5, 3 ekor..

ieda said...

kak yati..
boh sambai belacan sikit..terbaiklah..

Elyn said...

salam,
dulu tak penah kenal pekasam.. bila dah kawen ngan org utara, terus pekasam, i'm in love hehehe! huihhh nikmatnya mkn dgn nasik panas2!