SENANG CARI

07 February 2011

JALAN-JALAN CARI MAKAN Pt 3

salam.
satu lagi tujuan utama bercuti kali ni adalah untuk menghabiskan voucher yg dimenangi dari
GA EYRIQAZZ. voucher Haven Restaurent bernilai RM100.ingatkan tak habis seratus tu,bolehla pas kat family member sikit.rupanya bila dikira balik...ngam2 seratus kami ja guna.sorry la wakdin.lain kali kami belanja ek..
kami ke sini dengan family wakdin @ wajik dari Johor.nak ke restoran ni pun guna miss G jg.SU mana tau jalan.sebelum ke sini kami ke Klang dulu sb wakdin nak bg barang kat abangnya & SU nak cari Roti John feveret dia kat pasar malam.mujur ada.masa dalam perjalanan lalu kat I-City tapi takleh nak singgah sb hujan renyai2.

dalam dok guna miss G tu pun boleh tersalah jalan jg sb SU drive laju.miss G takdan nak bg arahan.so banyak kali tersalah masuk lorong.sampai tersasar lalu kat terowong SMART.panjang jugak rupanya terowong ni.nurul dah gelabah sb rasa macam terkurung.elok gak tersalah jalan ni...dapat gak lalu.

akhirnya lepas mendaki bukit dalam gelap (dgn keretalah) sampai jg kat restoran tu sekitar 8.50 pm.ramai jugak org kat situ.
view...memang takleh nak ceritalah...the very beautiful one..nak tau kena pi sendiri.
bak kata wakdin.."memang havenlah"
makanan...ikhlas dari saya & SU..biasa2 saja.
layanan....bagus.

salah satu ruang makan
family kami sebelah kiri..family wakdin sebelah kanan
saya punya..share dgn nurul sb dia takmau makan banyak.
nasi goreng wakdin.
chicken chop SU...grilled
along makan ni jugak
fish & chips anak wakdin
nasi lemak rendang yg di order oleh SU tapi semua org kena makan sb dia dah kenyang.
sedap tapi masin sikit.
budak ni biasalah..kentang goreng.this time tak boleh habis sebab mengantuk.
ni bukan candid tau..memang dia posing gini.beria suruh abah ambik gambar makanan dia bila tgk abahnya sibuk shoot gambar fish & chips.
salah satu pemandangan cantik dari tempat kami makan.
ada yg lebih cantik..nanti saya tepek.

best kat sini...insyaAllah akan sampai lagi untuk lepak2.malam tu tak boleh nak duduk lama2 sb badan tak sihat.nabila pun tak berapa ok sb letih & mengantuk.kami bergerak balik lepas dua jam kat situ.terus menuju ke Lumut.
sepanjang jalan mula2 tu memang saya berselubung dgn jeket SU.sejuk teramat.dengan sakit kepala.memang takleh nak temankan SU drive.dah separuh jalan baru ok sikit.tu pun lepas telan ubat.SU pun ngantuk.risau gak dia dok sorang2 drive kat h/way.once keluar kat Bidor terus ja singgah beli air.SU kata dia ok dah.baru saya lelap semula.
sampai kat Lumut pk 2 pagi.terus check in.suruh nurul tukar pampers nabila.saya dah tak larat...solat & terus landing.

5 comments:

maiyah said...

assalam..

wahh.. mabeles, ni yg x sbr nk gi jejalan ngan femeli bulan depan tp nk gi dekat2 je kat pd kot

ieda said...

dekat2 pun takpa kak maiyah..janji boleh jalan2..kan?

Miecyber said...

Makan sampai ngantuk..Kekekkeke

24 khasiat ais dan air sejuk

kakyong said...

wah rezeki kak dah sampai ke situ.. menarik sungguh suasana kat situ..

Eyriqazz said...

wah,dah sampai rupanya..

nice and great experience kan?saya pun mungkin pergi lagi bila mak mertua datang KL bulan 3 nanti...