SENANG CARI

19 January 2011

CAMPING TELUK BAHANG Pt 3

salam.
final episode of camping Teluk Bahang.
hari ahad 16.1.2011 (16 jan adalah anniversary Gen2 menjejakkan kaki ke MRSM Kulim).
pagi2 lg dah berbaris nak mandi..eheh...macam kat asrama plk.
siapkan sarapan utk semua org.masing2 dah diagihkan kerja & bawa bahan2 utk dimasak.budak2 ni asal nampak tanah ja terus ke pantai.naik sekejap utk makan.lepas tu hilang lagi.sampai pk 12 lebih baru naik.dah tak tahan panas kot.masing2 dah tukar kaler.

lepas solat zohor kami kemas2 kawasan & bergerak balik.otw balik tu singgah kat Toy Museum.tiket RM10 utk dewasa & budak yg lebih drp 4 kaki tinggi.budak kecik RM6.nabila RM2 (tak tau pasai pa).under 2 yrs old free.tapi bayar ja kaunter.tiket tak bagi.kat pintu masuk pun takdak org jaga....simply boleh cilok masuk free ja.
budak2 ni mmg excited habis tgk bersusun brg mainan...yg mak bapak ni biasa2 ja lah.ingatkan ada yg bergerak @ bunyi2...rupanya semua mcm simpan dlm almari ja.hopefully suatu hari tempat ni dapat di upgradekan lagi.

dekat2 nak keluar dari museum tu ada yg menegur..
"ini kak ida ke?..yg blog zamieda tu?"
hah sudah....muka dia tak familiar...meaning tak pernah nampak kat mana2 blog..
"ya...sapa ntah ni?"...
"saya selalu dok follow blog akak..baca ja.."...
oooo...lega...risau tau bila org kenal kita tp kita tak cam org tu.
nama dia syafa..(kalau silap tlg betulkan yer dik)...datang dgn suami & anak kecik dia yg comey..nabila plk buat jual mahal takmo salam...apadaaa...
tapi bila suruh salam baby bukan main lg pulun.
masa ni SU dah keluar dgn kamera2 sekali...so no pic from my camera.tgh tunggu member pas gambar dr kamera dia.
to syafa...terimakasih sb tegur akak..terimakasih sb sudi ikut blog ni....nanti kalau terserempak lg jgn lupa tegur..akak ni bab nak ingat muka & nama org mmg fail...

dari Toy Museum kami terus balik ikut feri....dapat tingkat atas..semua kereta plk tu...best..
then singgah makan kat restoran pantai robina.saya tak makan pun..minum ja sb malam ada makan2 kat rumah ex ipar SU...birthday cucunya.

hai2 bye2 kat situ ja....
nice vacation...see u guys again on 5.2.2011....kenduri kat VENICE.............Lumut ja..

bapa2 mengawasi anak2
teringin nak join sebenarnya tuuuu...
tunggu pelepasan..
nabila tak mandi laut dah..abah bawa lepak kat tepi pantai ja.
boboy pulun jugak lagi..
dengan baju tidoq bebudak nih....
model of the year..
boboy anak superman.
seronok depa nooo....
kamceng...
anis,nurul & ija
elok jg ada anis dgn ija nih...
dulu2 nurul asyik main dgn budak lelaki ja masa depa ni tak join lagi..
baywatch junior..idlan
bujang taruna..
anak2 NARC ramai lelaki
tinggi jugak ombak tu (untuk nabila lah)
tak takut air bebudak ni
hitam legam..
lepak2 sebelum balik..
dalam TOY MUSEUM
suka gambar ni
my bujang taruna..
layan angin dalam feri..
fulamakkkk!!!!

4 comments:

SURIA AMANDA said...

suka gambar nabila..she is so cute....

wahida said...

wah, bestnye mandi air laut...

syafa@ummihana said...

salam kak ida....inshaallah..next time klu jupa kat memana lagi sure sy tegoq punya lar..actually aritu sy excited sgt bila dpt jupa ngan bambam kak ida tuh..tpi tu larr dah ummi pon kata dia eksen ri tuh..apa lagi acik nak kata...tapi dpt gakkan cium pipi gebus dia tuh..heran ngan baby hana(my doter) nak plak dia bg kiss...hukhukhuk sedey tau acik nabila...

ieda said...

lisa..
tq..

wahida..
akak suka air terjun..tp bebudak ni apa jenis air pun depa redah.

syafa..
memang dia mcm tu..kdg2 ok ja..peluk cium segala.tapi kdg2 mai mood pelik semua takmau.