SENANG CARI

14 December 2010

JANGAN TIPU!!!!

salam..
baru2 ni singgah beli top up card kat satu kedai runcit kat kawasan perumahan berdekatan kampung saya.
top up celcom RM10 dijual dgn harga RM10.20....beli jugaklah sb dah terdesak.lgpun 2 kupang ja beza.biarlah pakcik ni nak untung lebih.
kemudian beli utk hbby hot ticket maxis RM10 gak.pakcik tu kata RM10 ja...oklah.bila ambik saya tengok...eh..apasal macam pendek ja kad ni.then terperasan..separuh kad dah hilang.terus tanya pakcik tu..
"pakcik...mana separuh lagi hot ticket ni?..boleh bagi dak?"
"separuh lagi?...ahhhh...sat..sat.."
sibuk ja dia geledah laci kaunter.dlm hati terfikir nak bgbalik dah ticket tu kalau dia kata yg separuh lg tu takdak.bukannya nak sgt pizza RM1 tu tapi geram bila org berniaga tak jujur.patutlah dia jual RM10...dia dah ambik RM1 dr offer tu.
sekejap lepas tu pakcik tu hulur lagi separuh ticket tu..
saya ambik then cakap terima kasih & jalan...takdaklah nak tarik muka masam @ bebel ke hapa...sb dah confirm pakcik tu pun dah merangah.
terlalu jelas bahawasanya tiket itu telah digunting...
mmmm...mentang2lah jual kat org kampung.

just for the info...pakcik tu melayu & nampak mcm haji2 punya stail....hmmm....

8 comments:

Daddy Ziyyad said...

Oooohhh..tak pernah tau pulak sebab tak pernah pakai prepaid

Pnut said...

ishkkk geramnya pakcik tu.. melampau nak untung...
kat area rumah saya pun (tmn sri tanjung) ada satu kedai camni.. melayu juga.. kekadang pelik depa amek duit lebih-lebih ni takot

AnisSensuous said...

Nasib baik akak perasan, kan kak :)

A.I said...

lor...x baek pakcik tu buat camtu. isk. kedai2 kt sni takde amik pon xtra tu kak. kalau nk beli yg RM10, byr RM10 je..

DrSinga said...

tektik keji tu PakCik Oiiiiiiiiiii!!!

wahida said...

eh, x baik pakcik tu buat mcm tu...geram tau saya dengar...
eh, bila nak follow saya ni? saya tunggu tau!!

SURIA AMANDA said...

maafkan aje la kak..janji dah dapat balik kan?kekadang org melayu ni mudah lupa..x ikut resmi bangsa lain meniaga...pasal tu susah nak maju...sori..ayat ni utk org mcm pakcik tu ye..

ieda said...

DZ...
saya mmg kena guna prepaid..jimat sikit.

pnut..
tu lah...selamba plk tu.

anis..
kalau first time beli mmg tak tau benda tu dah jadi separuh.

AI..
kat area pekan org tak berani sgt nak up harga.

DRS..
apa hukumannya?????hehe

wahida..
sori termiss...udah follow.

lisa..
takla berdendam cuma tak suka..akak lebih rela dia jual lebih harga drp dia potong2 separuh mcm tu.sb bila dia up harga tak nampak menipu cuma nampak nak untung lebih ja.