SENANG CARI

06 December 2010

BUDAK BERTUAH..

salam..
malam tadi lepak dgn anak2 kat rumah.lepas mengemas kat dapur join depa tgk TV.ingatkan cerita apa...rupanya ulangan drama yg Rita Rudaini berlakon jd isteri Zamarul tu..isteri curang.tgk pun dah part belakang2.nabila mcm biasalah..kena scene heavy2...nangis2 mmg dia suka.ralit sungguh.faham gamaknya.
paling dia khusyuk masa Rita balik nak minta maaf dgn suaminya si Zamarul tu.anak2 dia siap nangis2.pastu masa Rita nak keluar rumah kan bebudak tu peluk2 kaki ibunya...uishh...pulun sungguh nabila menghayati.siap ajuk2 budak2 tu nangis.dengan nulut muncung...tenyeh2 mata..hehhee...lawaklah.

dah habis cerita tu nakla bawa dia g toilet tukar pampers sebelum tidur.suruh jalan takmau..buat lembik satu badan.kena dokong.masuk dalam bilik saya duduk atas katil &nak dudukkan dia atas riba dia takmo...dia meleret ke lantai.angkat..dia marah.nak juga duduk kat lantai.dlm hati dah pelik...apasal budak ni..selalu suka ja duduk atas riba.so biarkan sajalah.tak daya nak angkat2 banyak kali.

tetiba dia peluk kaki saya...cakap.."buuuu....buuuu...buuuu...!!!"nada budak nangis...
hahaha...tiru budak2 dalam TV tadi rupanya...cheh!!...tergelak saya tgk..pandai plk budak ni berlakon..terus panggil along & nurul.saya suruh dia ulang bg kakak & abangnya tengok..dia pun ulang balik lakonan tu...so cute..tergelak2 along & nurul.dah puas berlakon tu barulah mau masuk toilet..macam2 lah budak sorang ni..

muka serius seorang pelakon handalan..
tahun depan kita masuk 'pilih kasih' uncle rosyam tu nak?
guna bahasa baby bg uncle tu penin pala....hihi

5 comments:

Min said...

comelnya...

Mawar said...

alahai comeiiinya, pandai dia hayati watak tu

Yasmin Nabilah.. said...

haha..wah..pasni leh la berlakon Nabila.. :)

A.I said...

bley bawak gi casting ni! haha

DrSinga said...

sib baik tak berlakun jadik bapaknya(zamarul..)